Ataman yaptığı açıklamada; 

27 NİSAN 2014
Başbakan ERDOĞAN ; Anadolu Harikalar Diyarında(!), “Biliyorum, sizler de şimdi Yüksek Hızlı Tren istiyorsunuz. Kayseri-Yerköy Hızlı Tren Projesi ile Kayseri'yi şu anda yapımı devam eden Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren hattına bağlama kararını aldık. Etüt projesi, yatırım programındaydı, yapım projesini de yatırım programına alma talimatını verdim. Bu kadim Selçuklu kentini de Sivas, Ankara, Eskişehir, Konya, Bursa ve İstanbul ile hızlı tren üzerinden birbiriyle buluşturacağız" MÜJDESİNİ vermişti.

25 TEMMUZ 2014
Başbakan ERDOĞAN; Eskişehir’de YHT açılış töreninde,     “Şanlıurfa, Adana, Mersin, Antalya, Kayseri, Kars, Trabzon ve daha nice kenti bu hizmetle buluşturacaklarının” MÜJDESİNİ vermişti.

25 EKİM 2014
Başbakan DAVUTOĞLU;  “önümüzdeki yıl içerisinde Yerköy-Kayseri Hızlı tren hattı için kazmayı vuracağız” MÜJDESİNİ vermişti.

11 OCAK 2015
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi ELVAN;  Antalya, Konya, Aksaray, Nevşehir ve Kayseri Hızlı Tren hattının MÜJDESİNİ vermişti.

26 OCAK 2015
AKP Milletvekili Yaşar KARAYEL; “ ilin en önemli projesi olarak gösterdiği Hızlı Ten projesinin Yüksek Planlama Kurulu kararının tamamlandığını ve 2015 yılı içersinde ihalesinin yapılıp temelinin atılacağını, Ankara- Sivas YHT ana hattı bitirilirken eş zamanlı olarak Yerköy- Kayseri hattı tamamlanacak” MÜJDESİNİ vermişti.

28 OCAK 2017
Ulaştırma ve Haberleşme Bakanı Ahmet ARSLAN; “ geçmişte projeler konuşulduğunda dede, 'Ben görür müyüm' demiyordu. 'Acaba torunum görür mü ?' diyordu. Artık, fikri ortaya koymakla sonucunu görmek arasındaki mesafeler çok çok kısaldı. Dünya bizi gıpta ile izliyor”. Dedi ve Kayseri en kısa zamanda YHT ile tanışacak MÜJDESİNİ vermişti.

2 NİSAN 2017 
Başbakan Binali YILDIRIM; Kayseri mitinginde, “bu yıl hızlı tren ihalesini yapıyoruz” MÜJDESİNİ vermişti.

6 OCAK 2018
Başbakan Binali YILDIRIM; “Kayseri-Nevşehir-Konya Hızlı Tren hattının projelerinin yıl içerisinde tamamlanacağını ve yapım içinde planlamanın yapıldığı MÜJDESİNİ vermişti.

11 OCAK 2018
Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet ÖZHASERKİ; “Kayseri-Ankara arası hızlı tren projesi ile ilgili "Bu proje 3 sene sonra bittiğinde vatandaşımız, Kayseri’de eski gar binasından kolaylıkla trene binip, 1,5 saatte Ankara'da olacak." MÜJDESİNİ vermişti.

20 ŞUBAT 2018
Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet ÖZHASEKİ; YHT ihalesinin 8 Mart’da yapılacağını, ayrıca 2018 Haziran’ında Kayseri-Antalya tren hattının projelendirileceğini, havaalanı içinde yıl içerisinde inşaatının tamamlanacağı,  MÜJDESİNİ vermişti.

24 ŞUBAT 2018
Başbakan Binali YILDIRIM;  AKP 6 ncı olağan İl Kongresinde“Hızlı tren Kayseri'ye geliyor. 28 Mart'ta ihalesi yapılıyor. Yollar kısalacak zaman kısalacak işiniz aşınız daha da artacak. YHT Kayseri'nin zenginliğine zenginlik katacak.” MÜJDESİNİ vermişti.

23 MART 2018 
Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet ÖZHASEKİ; TRT HABER’de “en geç 3 yılda YHT inşaatı bitecek” MÜJDESİNİ vermişti.

19 EKİM 2019
Cumhurbaşkanı ERDOĞAN; Toplu açılış töreninde, “Hızlı trenin proje çalışmaları tamamlandı, ihale aşamasına gelindi. İhalesini yaparak adımı atacağız.” MÜJDESİNİ vermişti.

24 EKİM 2020
Cumhurbaşkanı ERDOĞAN;  AKP il kongresinde, “Yerköy - Kayseri hızlı tren hattını en kısa sürede yatırım planına alıyoruz.” MÜJDESİNİ vermişti.

21 KASIM 2020

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil KARAİSMAİLOĞLU; "Kayseri'yi hızlı demir yolu ile tanıştıracağız. Ankara Yüksek Hızlı Tren hattına bağlantılı olarak 142 kilometre uzunluğundaki Yerköy-Şefaatli-Kayseri arasına tren hattı inşa edeceğiz" MÜJDESİNİ vermişti.

Bunlar bizim şehrimize verilen sadece YHT ile ilgili müjdeler(!); daha birçok müjde verildi şehrimize bugüne kadar gerçekleş(e)meyen…

Şimdi de AY’ a gidiyoruz inşallah 2023’de…

Cumhurbaşkanı ERDOĞAN; “Gökyüzüne bak, ayı gör. Milli uzay Programı’ndaki birincil ve en önemli hedefimiz, Cumhuriyetimizin 100. yılında Ay’a ilk teması gerçekleştirmektir. İnşallah Ay’a gidiyoruz. Hazırlıklarına başladığımız Ay programıyla bu hedefi 2 aşamada tamamlamayı düşünüyoruz.” MÜJDESİNİ verdi…

Hatırlatmak isterim ki;
2007 seçimlerinde AKP'nin "yerli uçağımız göklerde" afişleri asarak olmayan projeler üzerinden oy toplamıştı. Her seçim döneminde de bilbordları Milli Uçak afişleri süslemişti.
6 Haziran 2015 Türkiye genel seçimlerinden 2-3 hafta önce, Uzun yıllardır konuşulan ilk milli uçağın üretilmesi yolunda önemli bir adım atıldı(!), yaklaşık 1.5 milyar dolarlık yatırımla üretilecek ilk yerli uçakların, 2019 yılında göklerde olması hedefleniyor“ denildi. Tanıtımı o zamanın Başbakanı Ahmet DAVUTOĞLU’na yaptırılmıştı. Hatta 29 Ekim 2019’da Konya-Yüksekova seferi için uçuş kartı bile sunulmuştu.

Yıl oldu 2021. Bu uçağı göremedik, binemedik… 
Kayseri’li olarak 2014 den bugüne YHT’ye binemedik, umudumuzu yitirmedik, belki Ay’a gidecek olan ilk CACABEY Kayseri’li olur…
Önümüzdeki seçimlerde bilbordlar çok renkli olacak, sanırım AY’a gidecek uzay aracı ve CACABEY kıyafetli devlet büyüklerimizin afişleri şehirlerimizi süsleyecek…