Kayseri’de aslen inşaat sektörü ile uğraşan firmanın iddialar doğrultusunda tefecilik yaparak ve zorla insanlara ev satmaya çalıştığı öne sürülerek şüpheli 5 şahsı gözaltına aldı.

 Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından koordine edilerek Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen operasyonda Kayseri’de inşaat sektöründe faaliyet gösteren bir firmaya gözaltı yapıldı. Vatandaşların iddialarına göre asıl işleri inşaat sektörü olmayıp tefecilik ve tehdit ile insanların paralarına el koyarak daire sattıkları şüphesi ile 5 kişi gözaltına alındı.

Gözaltına alınan 5 şüphelinin tefecilik yaparak ve dükkanlarında zorla tutukları insanların paralarını gasp edip zor durumda bıraktıkları ve hatta intihara kadar sürükledikleri iddia edildi.  Gözaltına alınan D.Y., F.Y., İ.D., İ.O., ve N.İ. gözaltına alınarak ilk ifadeleri için Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından emniyete sevk edildi.

Zanlıların ifadelerinin ardından sağlık raporu için hastaneye sevki ve daha sonra hakim karşısına çıkarılmak için adliyeye götürüleceği öğrenildi.