Kayseri İYİ Parti İl Başkanı Hüseyin Tekin ve beraberinde ki parti yetkilileri Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneğini ziyaret ederek sıkıntılarını dinledi.

İYİ Parti İl Başkanı Hüseyin Tekin ilk olarak Şehitliği ziyaret ederek dua etti. Daha sonra Kayseri’de bulunan Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimler Derneği’ne gelerek hal hatır sordu. Hüseyin Tekin ziyaretinde Dernek Başkanı Yılmaz Üçkan ile milli birlik ve mücadeenin önemini, tek bayrak, tek vatan diyerek vurguladılar.

Konuşma yapan Dernek Başkanı Yılmaz Üçkan ‘’ Ay yıldızlı bayrağımız dalgalanıyorsa bunun bedeli şehitlerimiz ve gazilerimizdir. Şu anda TBMM’de hemen bu konuda neler yapabiliriz teklifi vermeniz bizi mutlu etti. Bizim özellikle toplumsal ve siyasilerden bir beklentimizi dile getirmek istiyorum. Toplumsal beklentimiz özellikle bu günlerde askerlerimizin neden terörle mücadelede Afrin ve Fırat Kalkanı operasyonu veya içinde terörle mücadele konularında mücadele edilirken toplumumuzun anlık refleksleri olayların olmadığı zamanlarda da göstermeleridir. Şehit ve gazileri sahiplenmelidir. Siyasilerden de beklentimiz söz konusu vatanın bekasi için yapılan mücadelede birlik ve beraberlik içerisinde omuz omuza vermelerini bekliyoruz. Söz konusu vatanımız, bayrağımız ve ezanımız olduğunda ne olur yan yana gelin, omuz omuza verin kol kola girin’’ diyerek düşüncelerini ifade ederek dile getirdi.

İYİ Parti İl Başkanı Hüseyin Tekin Yılmaz Üçkan’ın konuşmasının ardından ilginç bir noktaya değinerek yaşanmış bazı olayları ele alıp atıflarda bulundu. Daha sonra Tekin şehitlerin borçlarının devlet tarafından ödenmesi gerektiğini belirtti. Hüseyin Tekin ‘’ Şehitlerimizin mekanları cennet olsun. Şehit ailelerine ve gazilerimize ilgimizin her zaman devam edeceğini bilmenizi istiyorum. Şehitlerimizin borçlarının devlet tarafından ödenmesi için TBMM’ye teklif verildi, bu olayın takipçisi olacağımızı bilmenizi isterim. Gerek Afrin ve Fırat Kalkanı operasyonunda İYİ Parti olarak biz desteğimizi tam olarak veriyoruz. Bu devletimizin kararıdır bu kararın arkasında dimdik duruyoruz’’ şeklinde konuştu.