Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek,  guruplarına konser yasağı gelmesi üzerene 324 gün ölüm orucuna başlamış ölüm orucunu bırakıp hastaneye kaldırılmıştı. Hastanede yaşamını kaybeden Gökçek, cenazesi dün gece saatlerinde Kayseri'ye getirilmişti. Başakpınar'a defnedilecek söylentisi üzerine vatandaşlar sokağa dükülüp 'Terörist cenazesi istemiyoruz' yönünde slogonlar atmışlardı. Kalabalık her geçen dakika büyümesi üzerine Kayseri MHP Millet vekili Baki Ersoy Başakpınar'a gelip 'Buraya böyle bir cenaze gelmeyecek, bir yere defnolunacak ama burası olmayacak' dedi ve kalabalık dağıldı. Ersoy'un bu  bu açıklamasından sonra vatandaşlar dağıldı. 

VE BUGÜN...

Bugün ise Gökçek’in cenazesi kılınan cenaze namazının ardından Talas Halefhoca Aile Mezarlığı’na geniş güvenlik önlemleri altında defnedildi. 

İSTANBULDA ORTALIĞI KARIŞTIRMIŞLARDI

İbrahim Gökçek'in cenazesinin Kayseri'ye gönderilmesi öncesi İstanbul Gazi Mahallesi'nde yapılmak istenen yürüyüşe polis izin vermemiş, Küçük bir grubun cemevine girmesine izin veren polis ekipleri geniş güvenlik önlemi almıştı. İstanbul’da 4’ü avukat, grup yorum üyelerinin de olduğu 20 kişi gözaltına alınmıştı.

DÜN GECE...

İstanbul’daki gerginliğin ardından Gökçek’in cenazesi Kayseri’ye ulaştı, ancak polis ekipleri güvenlik nedeniyle cenazenin aile evine götürülmesine izin vermedi. 

Cenazenin Kayseri’ye ulaştığını öğrenen Talas, Başakpınar halkı ise sokağa çıkarak, yol kapattı. Talas, Başakpınar halkı ‘terörist cenazesi istemiyoruz’ diye tepki gösterip yol keserken, olay yerine MHP Kayseri milletvekili Baki Ersoy, İl Başkanı Serkan Tok ve emniyet yetkililer geldi. Megafonla vatandaşlara uyarılar yapılıp, sakinleştirildi. 

Gökçek’in Eşi grup yorum üyesi Sultan Gökçek istanbul Silivri cezaevinden iziyle getirilip cenazeye katıldı. 

Talas Bahçelievlerdeki Gökçek’in annesinin evinde taziyenin ardından jandarma, Sultan Gökçek’i cezaevine teslim edecek.

Grup Yorum albümlerindeki kimi şarkıların yasa dışı DHKP-C örgütü militanlarına adanmış olmasından dolayı, grup üyelerinin bu örgüt ile organik bağı bulunduğu iddia edilmektedir.

Grubun üyeleri Helin Bölek ve İbrahim Gökçek konser yasaklarına karşı başlatmış olduğu ölüm orucu eylemleri sonucu öldüler.