Yine bir maden ocağında göçük ve yine bir işçinin cansız bedeni bir ailenin evine daha ateş düşürdü. Yer bu sefer Kayseri’nin Develi ilçesi.  

Kayseri’nin Develi ilçesinde bulunan Hava’dan Mahallesi’nde çinko madenin de edinilen bilgilere göre akşam saatlerinde meydana gelen göçük büyük paniğe yol açtı. Durumun kısa sürede yetkililere bildirilmesi ile olay yerine AFAD ekipleri, Jandarma ve çok sayıda sağlık ekipleri gelerek olaya müdahale ettiler.

Kısa sürede olay yerine ulaşan ekipler diğer içeride bulunan ve herhangi bir sağlık problemi yaşamayan diğer işçilerin yardımı ile çalışanların dışarıya sevkini gerçekleştirdi. AFAD ve sağlık ekiplerinin yaptıkları çalışmalarda madenin 400 metre içerisine girdikten sonra gerekli önlemleri alarak içeride bulunan maden işçilerini can kaybı yaşamadan dışarı çıkardılar.

İşçilerin dışarı çıkması sonucu o gün vardiyaya gelen 35 yaşında ki M.Ç.’nin içeride olduğunu ve dışarı çıkanlar arasında olmadığı tespit edildi. AFAD ve sağlık ekipleri ile tekrar 50 metre aşağı indiklerinde M.Ç.’nin cansız bedenine ulaşıldı.  Maden işçisi M.Ç.’nin cansız bedeni madenden çıkarılarak hastaneye götürüldü. Olay yerinde yapılan ilk incelemede göçüğün neden kaynaklı olduğu tespit edilemezken Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı ve olay yerine gelen maden işçilerinin yakınları korku dolu anlar yaşadı. M.Ç.’nin yakınları ise olayın şokunu yaşarken sinir krizi geçiren ailesi de sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırıldı.