Ak Parti İl Gençlik Kolları Danışma Meclisi Toplantısı’na katılan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, gençlerle buluştu. Gençlerin toplumların geleceği için önemine değinen Başkan Büyükkılıç, ‘’Genç Kaymek, Sanat ve Mesleki Eğitim kurslarımızda gençlerimizin daha donanımlı bireyler haline gelmesini sağlıyoruz. Huzur Çınarı birimimiz gençlerin daha fazla kitap okumasına katkı sunuyor. Genç sporcular yetiştiriyoruz’’ dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Önceki Dönem Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Önceki Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kayseri Milletvekilleri İsmail Emrah Karayel ve İsmail Tamer ile AK Parti İl Başkanı Şaban Çopuroğlu’nun da katıldığı İl Gençlik Kolları Danışma Meclisi Toplantısı’na iştirak etti.

Toplantıda Büyükşehir Belediyesi’nin gençlikle ilgili hizmetlerini anlatan Başkan Memduh Büyükkılıç, “Genç KAYMEK birimimizin kent merkezinde 11 tesiste ve tüm ilçelerde hizmetleri var. Genç KAYMEK Genlik Merkezleri akademik derslerle gençlerimizin daha donanımlı olmasına gayret gösteriyor. Ayrıca bu birimimiz bünyesinde akıl oyunları, tarih, doğa ve çevre, kültür-edebiyat, sanat, bilim fen ve teknoloji kulüpleri bulunuyor. KAYMEK Sanat ve Mesleki Eğitim Kurslarımız; bilişim teknolojileri, mesleki eğitim ve kişisel gelişim konusunda 15 tesiste gençliğe hizmet veriyor. Bu birimlerimizin yaz okulları da dolu dolu geçti ve binlerce gencimize ulaşıldı” dedi.

Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Huzur Çınarı biriminin gençler için daha huzurlu ailelerin oluşması yönünde gayret gösterdiğini, ayrıca gençlerin daha fazla okuması için kütüphane yatırımlarının sürdüğünü ifade eden Başkan Büyükkılıç, bu yıl düzenlenen Kitap Fuarı’na da yaklaşık 800 bin kişinin katıldığını açıkladı.

Spor A.Ş.’nin farklı branşlarda pek çok etkinlikle on binlerce gence ulaştığını dile getiren Başkan Büyükkılıç, ulusal ve uluslararası müsabakalarda dereceye giren önemli sporcular yetiştirdiklerini de söyledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, konuşmasında Kayseri’yi her yönüyle turizm kenti haline getirmek için yaptıkları çalışmaları da anlattı.