Gece kayağının Erciyes’te çok ayrı bir yeri var. Dünyanın bir çok yerinde olan kayak merkezlerini geride bıraktı. Dünya’nın en ünlü kayak merkezlerinde yapılan gece kayağı, Erciyes’te özel olarak aydınlatılan pistte sömestr tatili boyunca kesintisiz olarak hizmet veriyor.

 Erciyes’in en önemli özelliğinin kayak olduğunu bilen herkes Erciyes’te kendini buldu. Kayseri Büyükşehir Belediyesi’ nin yapmış olduğu yatırımlarla Türkiye’nin en gelişmiş kış sporları merkezi haline gelen Erciyes, kayak severlere gece gündüz demeden kesintisiz bir şekilde kayak yapma imkanı sunuyor. Ülkemizin ilk ve tek dağ yönetim şirketi Kayseri Erciyes A.Ş. tarafından yönetilen dağda yapılan yaklaşık olarak bilinen 1 milyon Tl’lik yatırımlarla, Tekir Kapı bölgesinde bulunan piste dönen 22 ışıklandırma direği ile gece aydınlatması sağlanıyor. Erciyes’te gece boyunca çalışan teleferik sayesinde tatilciler sömestr’ın ve karın tadını kana kana çıkarıyor.

 Eksi 15 derece demeden kayak yapan kayak severler Erciyes usulü ‘’sıcak şıra’’ ile ısınıyor. Kış sezonu boyunca her hafta Cuma ve Cumartesi günleri; sömestr tatili boyunca ise her akşam düzenlenen gece kayağı etkinliğine tatilcilerden yoğun ilgi geldi. Eksi 15 dereceye varan havada, beyaz örtü üzerinde yanan varil ateşi çevresinde ısınırken kendilerine Erciyes A.Ş. tarafından hazırlanan artık Erciyes’e özel haline gelmiş ‘’Sıcak Şıra’’ ikram ediliyor. Pekmez gibi iç ısıtıcı özel malzeme karışımlarıyla hazırlanan sıcak şıra gecenin soğuk atmosferinde kayakçı ve ziyaretçilerin vazgeçilmezlerinden birisi oldu. Gece açık olan teleferiklerle gecenin karanlığında dağın tepesine doğru yol almak, gökyüzünde ışıl ışıl parlayan yıldızları izlemek ve kış tatilinizi ayrıcalıklı kılmak istiyorsanız en doğru adres Erciyes’tir.