Gazi eşine anlamı büyük olan hediye. Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kayseri şubesi tarafından, eşi Kore gazisi olan 85 yaşındaki Necla Altın’a tekerlekli sandalye hediye edildi.

Kayseri merkez Melikgazi ilçesinde yaşayan ve Kore gazisi eşi Recep Altın vefat ettiği içinkızıyla yaşamına devam eden Necla Altın, yaşı nedeniyle yürüyemez hale gelince, dernekteki yöneticiler tarafından tekerlekli sandalye hediye edildi.

Tekerlekli sandalyesi olmayan koltuk değnekleriyle hareket edebilen Altın’a sandalyeyi teslim eden Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimler Derneği Şube Başkanı Yılmaz Üçkan, şehit ve gazilerin emanetine daima sahip çıkacaklarını ifade etti. Necla Altın’ın tekerlekli sandalye ile ihtiyaçlarını karşılaya bileceğini belirten Şube Başkanı Yılmaz Üçkan, şunları da belirtti; ‘’Teyzem bize ihtiyacını duyurunca, biz de duramadık. O bize gazimizin emaneti. Gazimizin emanetine nasıl sahip çıkılması konusunda harekete geçtik. Dernekte bulunan şehit aileleri ve gazilerimiz anında harekete geçip, ‘Teyzemiz hangi alanda ihtiyaç duyuyorsa, bunun yerine getirmeliyiz.’ Dediler. Kısa zaman içerisinde şehit yakınları ve gazi ailelerimiz kendi aralarında birleşip tekerlekli sandalye temin edip, teyzeme ulaşmamı istediler. Bende bugün bu emri yerine getirerek, teyzeme tekerlekli sandalyeyi teslim ediyorum.’’ Bu durum karşısında duygulanan Necla Altın duygularını şu şekilde dile getirdi, ‘’Allah yardımda bulunanlardan bin kere razı olsun.Allah eliyle ayağıyla yaşama güçüversin. Afrin’de savaşan askerlere her gün dua ediyorum. Allah selametle hayırlı bir şekilde dönmeyi nasip etsin.’’ İfadelerini kullandı.