Fetullahçı Terör Örgütü operasyonları dur durak bilmeden devam ediyor. Bu defa Malatya Merkezli Fetullahçı Terör örgütü / Paralel Devlet Yapılanması’na operasyon düzenlendi.Malatya merkezli 4 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması’na (FETÖ/PYD) yönelik soruşturma çerçevesinde göz altına alınan kişi sayısı 16. Göz altına alınan 16 kişiden 7’si tutuklandı.

Operasyon adresi Malatya oldu. Sadece Malatya olmayıp Ankara, Kayseri ve Gaziantep te toplam 4 ilde operasyon düzenlendi. Malatya Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, FETÖ ile bağlantılı oldukları düşünülen ve örgütün şifreli haberleşip iletişime geçtiği programı olan ByLock’ u kullandıkları yönünde öne sürülen kişiler göz altına alındı. Malatya, Ankara, Kayseri ve Gaziantep’te düzenledikleri operasyon da göz altına alınan toplam 16 kişi oldu. Göz altına alınan 16 zanlının emniyetteki işlemleri başlatılıp tamamlandı.

Göz altına alınan 16 kişi, sağlık kontrolüne alındı. Sağlık kontrollerinin ardından adliye ye sevk edilen ve aralarında ODTÜ’ de görevli bir profesörün de bulunduğu öğrenildi. Bu zanlılardan 7’ si tutuklandı. Geriye kalan zanlılardan 5’ i etkin pişmanlık hükümleri, diğer 4 kişi ise kadın oldukları ve küçük çocuklarının olduğu gerekçesiyle adli kontrol hükümleri uygulandı. Adli kontrol hükümleri uygulanan zanlılar, daha sonra serbest bırakıldı.