Kayseri’de FETÖ/PDY soruşturması kapsamında eski astsubayların tutuklu yargılandığı davada tanık olarak dinlenen FETÖ’nün itirafçı olan sohbet imamı, bir astsubayı katalog evliliğinden evlendirdiklerini itiraf etti.

Kayseri 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde farklı dosyalarda tek tek yargılanan eski astsubaylar A.B. ve Ö.A. ile sohbet imamı olduğu iddia edilen R.A. ve avukatları hazır bulundu.

Örgüt imamlarının Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) mensuplarıyla irtibat kurması ve deşifre edilmelerini önlemek, örgütsel gizliliği korumak amacıyla kontörlü veya sabit telefon hatlarından görüşme yaptıkları tespit edilen eski astsubayların tek tek yargılandığı davalarda itirafçı olan FETÖ’nün sohbet imamı B.İ. tanık olarak dinlendi.

3 ayrı davada tanık olarak dinlenen ’nadir’ kod adlı FETÖ’nün itirafçı sohbet imamı B.İ., tutuklu sanık ihraç astsubay A.B.’nin yargılandığı dosyada verdiği ifadesinde, “Sanığın eşi olan C.B. ile sanığı 2012’de tanıştırdık, 2013’te evlendirdik. Kızın Kahramanmaraşlı olduğunu, ev hanımı olduğunu biliyorum, sadece fotoğraftan görmüştüm. Evlendikleri zaman Talas’taki evlerine gittim. Kapıyı hep sanık açardı, sanığın evliliği katalog evliliğidir” diye konuştu.

Mahkeme başkanı, sanığın nüfus kayıt bilgilerinden yaptığı incelemede, tanık B.İ.’nin söylediklerini doğrulayan bilgiler olduğunun tespit edildiğini söyledi. Cumhuriyet savcısı, mütalaasında sanığın örgütün mahrem yapılanmasında yer alan astsubay olduğunu, örgütün sivil imamları ile görüşüp, sohbet toplantılarına katıldığı, himmet verdiği ve katalog evliliği yaptığı gerekçeleriyle cezalandırılmasını talep etti.

Sohbet imamı olduğu iddia edilen R.A.’nın yargılandığı dosyada da tanık olarak B.İ. dinlendi. Mahkeme heyeti, eski astsubaylar A.B. ve Ö.A. ile sohbet imamı olduğu iddia edilen R.A.’nın ayrı ayrı yargılandığı duruşmaları, sanık avukatlarının savcılık mütalaasına cevap vermek için süre istemesi üzerine erteledi.