Kayseri ‘de FETÖ/PDY operasyonu kapsamında soruşturmalar devam ederken ‘silahlı terör örgütü üyesi’ olmakla suçlanan fakat tutuksuz yargılanan tonacı lakaplı Abdulsamed Arslantaş ‘’FETÖ örgütü üyesi değilim. Ben olsam olsam kız örgütüne üye olurum.’’ diyerek şaşırtıcı bir cümle kullandı.

 Kayseri 4’ncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen FETÖ/PDY kapsamında ki davalar arasında İncesu İlçesi eski Emniyet Müdürü Ziya Çalışkan’ında aralarında bulunduğu 3’ü tutuklu 5’i ise sanık olarak yargılanan kişi ve kişiler tek tek hakim karşısına çıkarıldı. Aynı suçtan tutuksuz olarak yargılanan torna işçisi Abdulsamed Arslantaş ‘’Benim terör örgütü üyesi olmam mümkün değil. Ben olsam olsam kız örgütüne üye olurum. Aldığım aylığı kızlarla yiyen birisiyim. Ömrüm boyunca örgüt bilmem. Bir örgüt bilirim oda kız örgürüdür.’’ diyerek kendini savundu.

 Kayseri İncesu İlçesi eski Emniye Müdürü Ziya Çalışkan’ın dava sırasında hakşme kendini savunurken ‘’ 30 yıldır bu ülkeye severek hizmet ettim. Terör örgütü ile bağdaştırılmam beni üzüyor. Behzat Ç.’deki gibi sokaklarda görev yapan bir polis idim. Bana iftira atıldı.’’ şeklinde ifade verdiği öğrenildi.

 Ziya Çalışkan, Abdulsamed arslantaş, yusuf Şerifoğlu ve Metin Ak’ın bulunduğu tutuklu sanıkların mahkeme heyeti kararı ile ‘’Silahlı Terör Örgütü Üyeliği’’ suçlarından yargılanarak 6’şar yıl ,3’er ay hapis cezasıyla yargılanmasına kara verildi.