Kayseri’de FETÖ operasyonu kapsamında yargılanan Boydak Holding Şirketi sahipleri Boydak kardeşlerin de aralarında olduğu 8’i tutuklu 14 sanığın davası devam ediyor.

14 Temmuz’da gerçekleşen darbe girişiminden sonra bir çok şirketin FETÖ bağlantıları da deşifre edilmiş oldu. Bu şirketlerin ararsında Kayseri Boydak Holding şirketinin sahipleri de yargılandı. İlk yapılan operasyonda 8 kişinin tutuklandığı mahkeme hala davem ediyor. Toplamda 68 sanıktan oluşan davanın son celsesi 26 Ekim 2017 tarihinde görülmüştü. Mahkemede heyet Boydak Holding’in 5 şirketine de histe büyüklükleri nedeni ile kayyum atanmasına karar verdiği için ve bazı dosyaların tefrik edilerek ayrılmasına karar verilen davada 14 sanığın da bulunduğu dava 6 Şubat 2018 tarihine ertelenmişti.

Bugün görülen dava ilk oturumda Mehmet Urfalıer ve Arif Budak tanık olarak dinlendi. Mehmet Urfalıer ‘’ Hamdi Kınaş’ı Akansu’da birkaç kere FETÖ toplantılarında görmüştüm. Zaman Gazetesi yazar ve gazetecileri gelip konuşma yapardı. 2004-2005’ten bu yana bu toplantılar yapılırdı. Toplantılarda dini sohbetler olurdu’’ şeklinde ifade verdi. Arif Budak ise ‘’ biz ailece üretimde olurduk, yönetime almazlardı. Daha önce aldığımız ekstrelerde kar dağıtımında zekat olarak yazılmış kesintiler olurdu ama cevabını Boydak’lardan alamazdım. Her yıl farklı meblağlar kesilirdi. Memduh Boydak ortaklardan 100’er bin Tl Melikşah Üniversitesi için kesileceğini söyledi, ben kabul etmedim.  Darbenin olduğu gün 15 Temmuz sabahı Mustafa Boydak sözlü olarak ortakları toplayıp alyhlerinde Emniyet’te ifade verildiğini ifadenin geri çekilmesini söyledi. Bizim noter huzurunda Türkiye Finans hesaplarını satmak için vekalet aldı’’ diyerek ifadesini tamamladı.