Kayseri bir ilke daha imza attı. Kayseri’de Eğitim Araştırma Hastanesinde ki çok fonksiyonlu yataklar İl Sağlık Müdürlüğü tarafından pasif hale getirilince bu durumu bir avantaja çevirdiler. Evde sağlık hizmetinden yararlanan ve maddi durumu iyi olmayan yatağa bağlı hastalara dağıtılmaya başlayana yataklar birçok hasta ve hasta yakınlarının yüzünü güldürdü.

 Kayseri Şehir Hastanesi’nin açılması ile birlikte çok fonksiyonlu olan yatakların İl Sağlık Müdürlüğü tarafından pasif hale getirilmesi sebebi ile çok sayıda hasta yatağı boşa çıktı. Açılışına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da bulunduğu tören de bu fikri gündeme getiren İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Ali Ramazan Benli bir çok hasta ve hasta yakınına hastane konforunu evlere taşımak istediğini ve bu amaçla pasif hale gelen yatakların hastalara dağıtılacağını duyurdu. Doç. Dr. Ali Ramazan Benli ‘’ İnsanı yaşat ki devlet yaşasın düsturu ile çalışıyoruz ve bu şekilde de devam edeceğiz. Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanemizin Şehir Hastanesi olması sebebi ile yeni yatak ve sağlık ekipmanlarının da yenilenmesi diğere yatakların pasif hale getirildi. Biz bu olumsu durumu olumlu hale getirerek evde sağlık hizmeti alan ve yatağa bağlı yaşayan hastalarımızın uzun süre yatmalarından dolayı oluşmuş ve oluşacak olan yaralarının hafiflemesi ve hastane konforunu evlerinde hissetmeleri için bu şekilde bir çözüm bulduk. Bizim burada ki amacımız yatan hastalarımızın ve hasta yakınlarımızın dualarını almaktan başka bir şey değildir.’’ dedi.

Bu durumdan faydalanan ilk hasta yakını Nihal Kahraman ‘’ Geçen hafta Evde Sağlık Hizmetlerine başvurduk. Hemen bekletmeden evimize geldiler ve hastamızın muayenesini yaparak evde yatağa bağlı olan bir hastanın olduğuna dair rapor yazdılar. Bu raporla evde yatak talep edebileceğimizi söylediler. Bu raporla gerekli yerlere başvurularımızı yaptık ve 1 hafta içerisinde yatağımız evimize geldi. Bu yatak hem hastamızın ağrılarını azalttı hem de bize çok kolaylık sağladı. Buna sebep olan İl Sağlık Müdürümüze çok teşekkür ederiz.’’ dedi.