ERÜ ve Kayseri Orman Bölge Müdürlüğü tarafından ortaklaşa yürütülen sosyal sorumluluk projesi ‘’orman’’a dönüşüyor. ERÜ öğrencilerinin yılda 8 ila 10 bin ağaç dikmesi bekleniyor.

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) tarafından sosyal sorumluluk projeleri geliştirilmeye devam ediyor. ERÜ Rektörlüğü son olarak Kayseri Orman Bölge Müdürlüğü ile irtibata geçerek orman kurmak istediklerini belirtmişti. Olumlu bir geri dönüş alan rektörlük, öğrenciler için ‘’Mezuniyet Ormanı’’ kuracağını duyurdu. ERÜ Rektörü Prof. Dr. Muhammet Güven ve Kayseri Orman Bölge Müdürü Adnan Diltemiz bir araya gelerek protokol imzaladı. ERÜ Rektörlük Senato Salonu’nda gerçekleştirilen imza törenine çok sayıda senato üyesi de katıldı. Sosyal sorumluluk projelerinin önemine değinen ERÜ Rektörü Prof. Dr. Muhammet Güven, ‘’Öğrencilerimizin doğa bilincini edinmesi için bu proje içerisinde yer almaya karar verdik. Aynı zamanda da Kayseri’nin orman dokusuna katkı sağlamak istiyoruz. Başta Erciyes Dağı olmak üzere Orman Bölge Müdürlüğü’nün uygun gördüğü bölgelere ağaç dikmeye başlayacağız. Öğrencilerimizin projemize yoğun destek göstereceğinden hiç şüphemiz yok. Bu sayede yılda 8 ila 10 bin fidan dikmeyi hedefliyoruz. Projemize son sınıf öğrencilerinin katılımlarıyla başlayacağız. Projemiz ilk etapta 3 yıl sürecek, ama uzatmayı hedefliyoruz. Ağaç dikim organizasyonundan öğrencilere sertifika vermeye kadar bütün masrafları üniversitemiz üstlenecektir. İlk fidan dikimlerimize Nisan ayında başlamayı planlıyoruz. Akabinde de, Orman Bölge Müdürlüğümüzün yönlendirmelerini takip edeceğiz’’ dedi.

Kayseri Orman Bölge Müdürü Adan Diltemiz ise ERÜ Rektörlüğüne teşekkür etti. Öğrencilerin çevre bilinci edinmesinin önemli olduğunu belirten Müdür Diltemiz, ‘’Bu projede yer aldığımız için minnettarız. Üniversitelerle birlikte çalışmak çok güzel oluyor. Gençler ülkemizin geleceğini koruma bilinci ediniyor. Teorik bilgi önemli olsa da gençlerin toprağa dokunma, fidan dikme gibi faaliyetler yürütmesi hayatlarının unutulmaz anları arasına giriyor. Kayseri’nin orman bakımından zenginleştirilmesi için çaba gösteriyoruz’’ diye konuştu.