Erciyes Üniversitesi(ERÜ) ‘’Biz Birlikte Türkiye’yiz’’ başlıklı konferans toplantılarını düzenlemeye devam ediyor. Son olarak Ak Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Metiner’in konuşmacı olarak katıldığı konferansta Zeytin Dalı operasyonu tartışıldı.

 Erciyes Üniversitesi tarafından düzenlenen konferans toplantıları öğrenciler ve kent sakinlerinin yoğun ilgisine mazhar olmaya devam ediyor. ‘’Biz Birlikte Türkiye’yiz’’ konulu konferans serisinde farklı alanlardaki uzman kişiler konuşmacı olarak yer alıyor. Ülke gündemi ve tarihle ilgili konuların ele alındığı konferans serisinin son konuşmacısı ise Ak Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Metiner oldu. ERÜ 15 Temmuz Yerleşkesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya yüzlerce öğrenci katıldı. Vekil Metiner, Kayseri’de bulunmaktan dolayı çok mutlu olduğunu belirterek üniversite yönetimi ve öğrencilere teşekkür etti. Kayseri’nin 15 Temmuz sürecinde gösterdiği dik duruşa dikkat çeken Metiner, ‘’Ülkemiz yerli ve yabancı hainler tarafından saldırıya uğramıştır. Fakat, milletimiz birlik ve beraberliğini bir an olsun kaybetmeden savaşmasını bilmiştir. İçeride ve dışarıdaki düşmanlarımıza gereken cevap verilmiştir’’ dedi.

 Afrin operasyonun önemine dair bilgi veren milletvekili Mehmet Metiner, ‘’Sadece sınır güvenliğimiz değil, aynı zamanda Orta Doğu’daki konumumuz içinde Afrin operasyonu gerekliydi. Biz teröristlere karşı uzun yıllardır mücadele veriyoruz. Teröristlerin başarılı olmaması için ülke sınırlarımız dışında da üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirdik. Türkiye bölgesinin en önemli güçlerinden birisidir. Ülkemiz, Orta Doğu’daki savaşın kendi lehimize sonuçlanması için fedakarlık yapacak binlerce askeri barındırmaktadır. Zeytin Dalı operasyonuyla gücümüzü bir kez daha kanıtladık. Suriye’li kardeşlerimizin ülkelerine dönmesi için çaba gösteriyoruz. Suriye’deki savaş ortamının bitmesine en çok biz sevineceğiz. Biz Afrin’i teröristlerden temizleyeceğiz. Sivil kayıpların yaşanmaması için askerimiz büyük özen gösteriyor. Yoksa şimdiye kadar Afrin merkeze ulaşmış olurduk. Lakin, sabırlı ve emin adımlarla teröre karşı mücadele etmekteyiz’’ diye konuştu.