Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Erciyes’te kayak sezonunun açılması için yoğun bir çalışma yürüttüklerini belirtti. Hafta sonundan itibaren kayak sezonuna start vereceklerini ifade eden Başkan Memduh Büyükkılıç, ‘’Suni karlama makineleri gece gündüz Erciyes’te çalışıyor. Bereketli ve huzurlu bir sezon geçirmeyi temenni ediyoruz. 154 adet suni karlama makinesi ile Erciyes’te kar üretiyoruz’’ diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Erciyes’te incelemelerde bulundu. Kar yağışı sonrası Erciyes’in durumunu gören ve Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cahid Cıngı ile görüşen Başkan Memduh Büyükkılıç, pistlerdeki çalışmaları da takip etti.

Bu yıl Erciyes’te bereketli bir sezonun geçmesini beklediklerini ifade eden Başkan Memduh Büyükkılıç, kayak sezonunun hafta sonu açılması için yağan karın yetersiz olduğunu; ancak 154 suni karlama makinesinin yoğun bir şekilde çalıştığını söyledi. Pistler bölgesinde kar üretiminin devam ettiğini dile getiren Başkan Büyükkılıç, hava şartlarında olağanüstü bir durumun olmaması halinde hafta sonu kayak sezonunu açacaklarını belirtti.

Belediye Başkanı Büyükkılıç, Erciyes’te bulunan esnafları da ziyaret ederek hayırlı işler diledi ve bir süre sohbet etti.