Erciyes Dağı kış turizminde adından söz ettirmeye devam ediyor. Yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktası olan Erciyes Dağı, farklı organizasyonlarıyla misafirlerine eğlenceli anlar yaşatıyor. Son olarak bir içecek firması tarafından kostümlü havuz yarışması yapıldı. Yarışma, Erciyes’in Tekirdağ Yaylası Develikapı alanında gerçekleştirildi.

 Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve Erciyes A.Ş.’nin de desteklediği yarışmada 30 takım yarıştı. Buz gibi havada havuza atlayan yarışmacılar cesaretleriyle takdir topladı. Yarışmacıların tercih ettikleri kostümler de dikkat çekti. Birbirinden ilginç kostümlerin içerisinde havuza atlayan yarışmacılar seyirciler tarafından alkış tufanına tutuldu. Takımlar, havuza atlayışları esnasında da koreografi ve dans gösterileri sundu. Birbirinden iddialı atlayışlar gerçekleştiren yarışmacılar hem birbiriyle hem de soğukla mücadele etmek zorunda kaldı. Jüri üyeleri tarafından kostümler ve atlayışlar değerlendirmeye tabi tutuldu. Kadın ve erkek yarışmacılardan oluşan 30 takımın üyeleri arasından birinci seçildi. Yarışmanın akabinde ise havuz partisi devam etti. Müzik ve eğlence akşam saatlerine kadar hız kesmeden sürdü.

 Kostümlü havuz partisinin Erciyes’te gelenek haline geldiğini belirten Erciyes A.Ş. sorumluları vatandaşların ilgisinden memnun olduklarını kaydetti. Kayseri’nin sadece ticaret ve sanayide değil; turizmde de başarılı olması için Erciyes’in büyük bir nimet olduğuna dikkat çekildi. Erciyes Dağı’ndaki sosyal tesislerin sayısı ise gün geçtikçe artıyor. Ünlü simalarında kayak için yurt dışını değil, Erciyes Dağı’nı tercih etmesi popülerliliğinin artmasını sağladı. Fiyat politikası olarak Kartalkaya ve Uludağ’dan daha cüzi fiyatların benimsenmesi vatandaşları sevindiriyor. Geniş kayak pistleri, her bütçeye hitap edecek çeşitlilikte otel ve sosyal alanlarıyla Erciyes kış turizmindeki iddiasını ortaya koyuyor. Kostümlü havuz partilerinin yanı sıra kayak yarışmaları da düzenleniyor.