Saadet Partisi Kayseri İl Yönetimi, Necmettin Erbakan’ı vefatının 7. Yılında da unutmadı. Hunat Camisi’nde mevlit programı düzenleyen Saadet Partisi yönetimi, ‘’Erbakan Hocamızın öğretileri yolumuzu aydınlatmaya devam ediyor’’ dedi.

Milli görüş geleneğinin lideri Necmettin Erbakan, vefatının 7. Yıl dönümünde de hatırlanmaya devam ediyor. Erbakan için yurt genelinde anma ve mevlid programları yapılıyor. Saadet Partisi Kayseri İl Teşkilatı tarafından da kurucu liderleri Necmettin Erbakan anısına mevlid yapıldı. Hunat Camisi’nde gerçekleştirilen mevlid programına Saadet Partililer ve vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Kur-an’ı Kerim tilaveti yapıldı ve namaz kılındı. Program sonrasında açıklamalarda bulunan Saadet Partisi Kayseri İl Başkanı Mahmut Arıkan, ‘’Vefatının üzerinden 7 yıl geçmesine rağmen Erbakan Hocamızın anısı ve sevgisi kalplerimizi ısıtmaya devam ediyor. Sağlığında hocamızı sevmeyen insanlar bile ondan helallik istemektedir. Zamanında hocamıza ağır eleştiriler yönelten kişiler bile onun haklılığını görmüş ve kabul etmiştir. Hocamıza haksızlık edildiği anlaşılmıştır. Bu gelişmeler bizler için sevindirici olsa bile hocamızın toplum tarafından yeterince anlaşılmadığına inanıyoruz. Erbakan hocamız adaleti ve insan sevgisini her zaman savunmuştur. Toplumda ayrışmaların yaşanmaması için büyük çaba göstermiştir. Hiçbir zaman kendisine düşmanlık edenlere intikamla yaklaşmamıştır. 28 Şubat’ın intikamını gütmemiş, aksine sevgi ve birliğin temellerinin güçlendirilmesi için mücadele etmiştir’’ dedi.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi’ne başvuruda bulanarak Erbakan Fikir Duvarı açmak istediklerini; fakat taleplerinin reddedildiğini belirten Arıkan, ‘’Mikrofonlara Erbakan Hoca’nın talebeleriyiz diye konuşuyorlar. Her fırsatta hocamızın adını ağzına alıyorlar. Lakin, onun anısına yapılan saygısızlar ortadadır. Büyükşehir Belediyesi, Cumhuriyet Meydanına açmak istediğimiz Erbakan Fikir Duvarı’na karşı çıkmıştır, izin vermemiştir. Bu kararın açıklanabilir bir yanı bulunmamaktadır. Hocamız fikirleriyle halen yaşamaktadır. Bize öğrettiği şekilde ilerlemeye devam edeceğiz. Birlik ve beraberlik içerisinde ülkemizi yeniden aydınlık yarınlara taşıyacağız’’ diye konuştu.