Kayseri'de 12 yaşındaki Cemre Ateş yüzme alanında 22 madalya kazanmayı başardı. Görme engelli olan Cemre, 6 yıldır yüzme şampiyonalarında mücadele ediliyor.

Kayseri'deki Emel Tarman Görme Engellileri Orta Okulu 5'inci sınıf öğrencisi olan Cemre Ateş, önemli bir başarı hikayesine imza attı. Küçük yaşlardan itibaren yüzmeye ilgisi bulunan Cemre, 6 yıldır yüzme şampiyonalarına katılıyor. Bugüne kadar 22 madalya kazanmayı başaran Cemre Ateş, Milli Takım'a davet edildi. Yüzme milli takımındaki performansına göre ülkemizi uluslararası şampiyonalarda temsil etme hakkı kazanabilecek. 

Yüzmeye hobi olarak başladığını ifade eden Cemre Ateş, ''6 yıldır üst düzey yüzme şampiyonalarına katılıyorum. Bugüne kadar 22 madalya kazanmayı başardım. Yüzmek benim için hayata tutunmanın yolu oldu. Madalya kazanmak beni çok mutlu ediyor. Engellerimize rağmen başarının peşinden koşmaya devam etmeli, asla pes etmemeliyiz. Hobi olarak başladığım yüzme branşında milli takıma davet edildim. İnşallah milli takımda ülkemizi en iyi şekilde temsil eder ve yeni madalyalar kazanırım'' diye konuştu. Cemre Ateş'in annesi Şenay Ateş ise kızının başarılarından dolayı çok gururlu ve mutlu olduğunu ifade etti. Cemre'nin haftada beş gün idman yaptığını belirten anne Şenay Ateş, ''İkiz kız annesiyim. Cemre'nin ikizi Ceren'nin görme engeli yok. Cemre, doğuştan görme engelli olarak dünyaya geldi. Lakin, çok azimli ve hırslı bir çocuk. Hem derslerinde hem de yüzmede başarılı olmak için çok çalışıyor. Derslerini aksatmadan sporuna devam etmesini istiyoruz. Kızımla birlikte şehir şehir dolaşarak şampiyonalara katılmasına yardımcı oluyorum'' dedi.