Kayseri Gazeteciler Cemiyetine ziyarette bulunan Eğitim İş Sendikası Genel Başkanı Orhan Yıldırım, Türkiye'nin en büyük sorununun eğitim sisteminde olduğunu savundu.
Sendika üyeleri ve Orhan Yıldırım, sendika ile ilgili bilgi vermek ve farklı görüşlere danışmak amacı ile Kayseri ziyaretinde bulundu. Türkiye'de eğitim sorunu başlığı ile Kayseri Gazeteciler Cemiyetine ziyarette bulunan Orhan Yıldırım önemli açıklamalar yaptı. Bir çok kişi ile fikir etkileşimine giren Orhan Yıldırım, "Sendikamız 2005 yılında kuruldu. Türkiye çapında ki 4. büyük sendikadır. Taşralarda veya merkezlerde ki yurt yetersizliği, yurt var ise donanım yetersizliğ gibi konuları ele alarak bakanlığımızı bu durumlardan haberdar ediyoruz." ifadelerin kullandı.
Konuşma yapmak için tekrar söz alan Orhan Yıldırım, "Cumhurbaşkanımızın da her konuşmasında tekrarladığı gibi ülkede ki en büyük sorun eğitim sistemidir. AKP politikaları gereğince ve öncesinde ki 25 yıllık süreç boyunca eğitim sistemi sürekli değişkenlik göstermektedir. Koltuğa her yeni oturan bakan önceki sistemin yanlış olduğunu yeni getirilecek sistemin tüm sorunları çözeceğini söylüyor. Vaziyet böyle olunca eğitim sistemindeki sorun bir türlü aşılamıyor. Öğrencileri her ne kadar sınav maratonuna atmak istemesek de 18 milyon öğrenciyi üniversite okutma ihtimalimiz henüz mevcut değildir. " açıklamalarında bulundu. Öğretmenlere puan verilmesi ile ilgili eleştirilere ise, "Öğretmenlik zor bir süreçtir. 400 bin civarında atanamayan öğretmenimiz mevcut. Öğretmenleri değerlendirmemiz gayet olağandır. Kendini öğretmenlik dışında geliştirmeyen kişiler gözümüze çarpıyor. Kadroya alındıktan sonra sorgusuz sualsiz öğretmenlik yapılamaz, tabii ki değerlendirme yapacağız" diyerek sözlerine nokta koydu.