Down Sendromlu öğrencileri yalnız bırakmadılar. Yabancı öğrenciler, Down sendromlu öğrencileri ziyaret etti. Erciyes Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (ERSEM), Yabancılara Türkçe Öğretim Programı’nda Türkçe öğrenen 30 farklı ülkeden 48 öğrenci, down sendromlu öğrencilerin eğitim aldığı okulu ziyaret etti.

 Yabancı öğrenciler Down Sendromlu öğrencileri yalnız bırakmadı. Kayseri’deki üniversitelerde eğitim gören 48 yabancı öğrenci, Şehit Yiğit Can Çiğa Özel Eğitim ve Uygulama Merkezi’ni ziyaret etti. Yabancı öğrenciler, kendi harçlıklarıyla aldıkları hediyeleri, down sendromlu öğrenciler verdi. ERSEM’ de Türkçe okutmanı olan Rıfat Eravşar, ‘’Zihinsel engelli, otistik ve down sendromlu 110 öğrencinin eğitim gördüğü okulda, engelli öğrencilerle ilgili farkındalık oluşturabilmek, Türkiye Cumhuriyeti’ ndeki engelli öğrencilerin eğitim şartlarını gösterebilmek ve engelli öğrencilerin eğitim durumlarını aktarabilmek adına çeşitli faaliyetler yapıldı. Uluslararası öğrencilerin kendi harçlıklarıyla aldıkları hediyeler ile Erciyes Üniversitesi bünyesinde hazırlanan kırtasiye hediyeleri birleştirilerek öğrencilere takdim ettik’’ dedi.

 Down Sendromlu öğrencileri ziyaret eden yabancı uyruklu öğrenciler çok güzel vakit geçirdiklerini dile getirdiler. Öğrencilerin ortak etkinliklerine katıldığını belirten Eravşar, ‘’Bir ders boyunca her sınıfta üçer öğrenci bulunarak resim yapma, şarkı söyleme gibi faaliyetlerde bulunuldu. Okul Müdürü Serkan Karakaya başta olmak üzere bütün idari personel, öğretmenler, yabancı öğrencilere okul tanıtımı ve uygulama birimlerini anlattı’’ ifadelerine yer verdi.