Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen DAEŞ mensubu sanıkların duruşmasında yapılan itiraflar herkesi şoke etti. Öz kardeşini infaz ettiği gerekçesiyle yargılanan şahıs: “Ben kardeşimi öldürmedim, benim ağabeyim öldürdü” Dedi

 Uzun zaman önce Türkiye topraklarına sızmayı başaran DAEŞ militanları, Kırşehir üzerinden Kayseri’ye gelerek DEAŞ terör örgütünden kaçmaya çalıştı. Kolluk kuvvetlerince fark edilen bu durumun son bulması uzun sürmedi. Emniyet ekipleri gözaltına aldığı şahısların DEAŞ terör örgütü ile bağlantılı olduklarını saptadı. Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ne sevk edilen sanıkların duruşması gerçekleştirildi. Duruşma sırasında yapılan itiraflar dosyaya damga vurdu. Abdulkhaleq Abdulqader Ali adlı sanık verdiği savunmada kardeşini kendisinin öldürmediğini iddia etti.

 Abdulkhaleq Abdulqader Ali adlı sanık, “Benim kardeşim polis memuruydu. Kardeşimi ben öldürmedim. DEAŞ terör örgütü üyesi olan ağabeyim onu öldürdü.” Dedi. Sosyal medyada DEAŞ terör örgütü tarafından propaganda amaçlı yayınlanan videolardaki kişinin kendisi olmadığını savundu. Mahkeme kararına göre, görüntülerin bilirkişiler tarafından tekrar incelenmesine ve duruşmanın 3 Mayıs tarihine ertelenmesine karar verildi. Bir diğer sanık olan Mohammed İbrahim Yaseen, “Musulda kanser ilacı temin edilmediğinden dolayı DEAŞ terör örgütünden ilaç parası istedim. Savaşmak için hem halim yok hem de sağlığım uygun değil” ifadelerini kullandı. Bir başka sanık olan Abdulrahman Yakup ise “Tüm suçlamaları reddediyorum. Benim aşçı olduğum varsayılıyor fakat ben çay demlemekten dahi haberdar değilim.”