Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, Türkiye Cumhuriyeti’nin ilanının 96. Yıldönümünü kutladı. Egemenliğin kayıtsız şartsız milletin olduğuna dikkat çeken Başkan Mustafa Yalçın, ‘’Milletimiz, imkansızlıklar içerisinde Kurtuluş Savaşı’nı kazanarak bağımsızlığını ilan etmiştir. Türk milletinin tarihi şanlı ve destansı zaferlerle doludur. 29 Ekim’de Cumhuriyetimiz ilan edilmiştir. Milletimizin Cumhuriyet Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum’’ diye konuştu.

Başkan Yalçın, Türk Milleti'nin şanlı bir tarihe ve eşi bulunmaz bir geçmişe sahip olduğunu ifade ederek şunları kaydetti: "Egemenliğin millete ait olduğunun göstergesi olan cumhuriyet, zorlu ve çetin geçen milli mücadelenin ardından kazanılmıştır. Bu mücadele 7'den 70'e herkesin varlık mücadelesidir. İmkansızlıklar içinde yapılan savaşlara rağmen milli ruh ve beraberliğin sonucunda Kurtuluş Savaşı'nın kazanılmasıyla milletimiz özgürlük ve bağımsızlığına kavuşmuş, karakterine en uygun idare şekli olan cumhuriyete 29 Ekim 1923 tarihinde geçmiştir. Tarihinde şanlı zaferler bulunan aziz milletimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı en içten dileklerimle kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere silah arkadaşları ve aziz şehitlerimize şükranlarımızı sunuyorum."

Başkan Yalçın, Cumhuriyet’in 100. yılı olan 2023 hedefine emin adımlarla ilerlediklerini ve bu doğrultuda kendilerine düşen vazifeyi en güzel şekilde yerine getirmek amacıyla canla başla çalışmaya devam ettiklerini de sözlerine ekledi.