Kayseri’de Talas Belediyesi 8 adet çok amaçlı Kızılay çadırı alarak halkın tören ve taziye hizmetlerinde rahat bir şekilde herkesin kullanması için satın aldı.Talas Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, Talas için belediye meydanında kurulan çadırları inceledi. Çadırların merkezi olan Ankara’ daki Kızılay Genel Merkeziyle işbirliği yapan Talas Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu Kayser’ de ilk kez kullanılmaya başlanıcak olan çadırlar ile ilgili açıklamalar yaparak bilgi verdi.

 Satın alınan çadırların memnun kalındığı durumunda çadır sayısının arttırılacağını dile getirdi. Çadırların dördü hava kanallı, dördü kubbeli olmak üzer toplam 8 adet olduğu görüldü. Hava kanallı olan çadırların 56 ve 37.5 metre kar alanı kapladığı kubbeli olan çadırların ise, 16 metrekare alanı kalpağını belirten Başkan Palancıoğlu, çadırların çok kullanışlı pratik kuruluma sahip olduklarını apartman bahçelerinde bile konulabileceğini söyledi. Aynı zamanda alınan bu 8 adet çadırın özel kumaştan oldukları ve hem kış hem de yaz için kullanılacak halde oldukları açılır pencereleri sayesinde sıcak aylarda kullanılışlı olacağı görüldü.

 Başkan Palancıoğlu, ‘’Kayseri’ de belediyelerimiz taziye hizmetlerinde en iyi şekilde hizmet veriyor. Biz Talas belediyesi olarakda her zaman vatandaşlarımızı düşünerek en üzgün oldukları günlerde en iyi hizmeti vermek için çalışıyor ve çalışmaya devam ediyoruz. Çadırlar şehrimizde çok yaygın olarak kullanılıyor ve çok kullanılışlı. Mevcut olan ağırlığı ve taşıma riskinden dolayı özellikle de rüzgarlı havalarda riski oluyor. Biz de bu riski azaltmak ve daha iyi bir şekilde hizmet verebilmek adına Türk Kızılayı ile beraber Ankara’da bir çalışma yaptık. Yurtdışına ithal edilen yerli üretim çadırları taziye de kullanılacak şekilde ayarladık. Eğer yeni çadırlardan memnun kalırsak bundan sonra taşıma çadırlar yerine güvenli ve paratik hazırlanan bu çadırları kullanmaya başlayacağız. Allah kimseye o günleri yaşatmasın fakat her zaman en iyisini yapacağız’’ diyerek konuşmasını bitirdi.