Kayseri’de 70 yaşındaki emekli öğretmen Hasan Bulut, 13 yıl önce ortadan kaybolan Saliha Toker’i öldürdüğü gerekçesiyle tutuklandı. İlk ifadesinde Saliha Toker’i boğarak öldürdüğünü itiraf eden Hasan Bulut, mahkemede ise suçsuz olduğunu söyledi.

Kayseri’nin Develi ilçesinde 28 Kasım 2006 tarihinde ortadan kaybolan Saliha Toker’in akıbeti belli oldu. Saliha Toker, 13 yıl önce ani bir şekilde ortadan kaybolmuştu. O dönem 10 ile 11 yaşlarında bulunan kız çocuklarını okula gönderen Saliha Toker’den bir daha haber alınamamıştı. Emniyet güçlerinin ve ailesinin bütün çabalarına rağmen akıbeti belirlenemeyen Saliha Toker’in öldürüldüğü açığa çıktı. Polis ekipleri tarafından uzun yıllar boyunca yapılan araştırma sonucu Saliha Toker’in, o dönem 57 yaşında bulunan Hasan Bulut ile yasak ilişki yaşadığı tespit edildi. Emekli din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni olan Hasan Bulut polis tarafından gözaltına alındı. Şu anda 70 yaşında bulunan Hasan Bulut, ifadesi sırasında Saliha Toker’i öldürdüğünü itiraf etti. 2 çocuk babası ve evli olan Hasan Bulut, gözyaşları içerisinde Saliha Toker’i boğmak suretiyle öldürdüğünü söyledi. Saliha Toker ile ilişki yaşadığını, Toker’in hamile kalması üzerine paniğe kapıldığını detaylarıyla anlattı. Saliha Toker ile Erkilet Hıdırelez Tepesi’ne çıktıklarını, orada Toker’i boğduğunu belirtti. İfadesi alındıktan sonra tutuklanan Hasan Bulut, cezaevine gönderildi.

Kayseri 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada ‘’kasten adam öldürme’’ suçundan yargılanmasına başlanan Hasan Bulut, mahkemedeki ifadesinde suçsuz olduğunu söyledi. Duruşmada, polisin baskısı altında ifade verdiğini ve işkence gördüğünü iddia eden Hasan Bulut beraat talebinde bulundu. Öte yandan, Saliha Toker’un cesedinin bulunamadığı açıklandı. Saliha Toker’ın cansız bedeninin yabani hayvanlar tarafından yenilmiş olduğu düşünülüyor. Saliha Toker’in ortadan kaybolduğu tarihten 10 gün sonra Hasan Bulut’un eşiyle birlikte Hacca gittiği de belirlendi. Mahkeme, Hasan Bulut’un tutuklu yargılanmasına karar vererek duruşmayı erteledi.