Kayseri’de cezaevinden firar ettiği belirlenen 37 yaşındaki Osman Y., annesine evindeki yatağın altında saklanırken yakalandı. 40 gün önce evindeki tuvaletin havalandırma penceresine sıkışmış halde yakalanan ve cezaevine gönderilen Osman Y.’nin cezaevinden nasıl firar ettiği ise soru işaretini koruyor.

Kayseri Asayiş Şube Müdürlüğü Aranan Şahıslar Büro Emirliği ekipleri tarafından gerçekleştirilen şafak operasyonunda 41 kişi yakalandı. Hapis cezası kesinleşmiş kişiler arasında en dikkat çekeni ise Osman Y. oldu. 40 gün önce polis ekipleri tarafından evinin tuvaletindeki havalandırma penceresine sıkışmış halde yakalanan Osman Y., bu seferde yatak altında saklanırken bulundu. Polis ekipleri, Osman Y.’nin annesine ait olan Talas ilçesi Osmanlı Mahallesi’ndeki eve şafak baskını düzenledi. Polisten kaçmak için çaba gösteren 37 yaşındaki Osman Y., annesinin uyuduğu yatağın altında saklanırken yakalandı. Şafak baskını olduğu için kaçmaya fırsat bulamayan Osman Y., polise yakalanınca duygusal anlar yaşadı. 40 gün önce yakalanarak cezaevine gönderilen Osman Y.’nin hapishaneden firar ettiği açıklandı. Yaralama ve mazot hırsızlığı suçlarından dolayı 10 yıl 7 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan Osman Y.’nin hapishaneden nasıl kaçtığı ise merak konusu oldu. Osman Y., annesi ile vedalaştıktan sonra Kayseri İl Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. Kayseri Adliyesi’ne sevk edilen cezaevi firarisi, çıkartıldığı mahkeme tarafından tutuklandı. Osman Y., yeniden cezaevine gönderildi.

Öte yandan, Kayseri Asayiş Şube Müdürlüğü Aranan Şahıslar Büro Emirliği ekipleri Osman Y. ile birlikte 40 kişiyi daha yakaladıklarını açıkladı. Kesinleşmiş hapis cezası bulunan ve firar eden şahıslar eş zamanlı operasyonla yakalandı. Polisten kaçma girişiminde bulunan kişilerin yerleri tespit edilerek şafak operasyonu düzenlendi. Aranan şahıslar emniyetteki ifadelerinin ardından Adliye’ye sevk edildi.