Talas Belediyesi tarafından Cemil Baba unutulmadı. Talas’ın son dervişi kabul edilen Cemil Baba, ölümünün 37. Yıldönümünde anılacak. 9 Kasım Cumartesi günü Talas Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirilecek olan anma programında tasavvuf müziği dinletisi ve Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veli Altınkaya’nın Cemil Baba’yı anlatacağı söyleyişi programı düzenlenecek. Programa sanatçı Mehmet Demirci de katılacak.

1912 yılında Kayseri’nin Deliktaş Mahallesinde dünyaya gelen ve ayakkabı boyacılığı yaptığı sıralarda nazar ettiği kişilere verdiği mavi boncuklardan dolayı “Mavi Boncuklu Cemil Baba” olarak anılan Cemil Kazan’ı Talas Belediyesi yine unutmadı.

Kayseri’nin sevilen isimlerinden ve halk arasında ‘deli’, ‘veli’ ve ‘meczup’ gibi sıfatlarla bilinen merhum Cemil Baba, 6 Kasım 1982 tarihinde vefat etmişti.

Talas Belediyesi, merhum Cemil Baba için söyleşi ve tasavvuf müziği dinletisinin yer alacağı anma gecesi planladı. 9 Kasım Cumartesi saat 18.30’da Talas Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleşecek programda Cemil Baba’nın hayatına tanıklık eden Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veli Altınkaya ve Mehmet Beğendik anılarını anlatacak. Tasavvuf müziği sanatçısı Mehmet Demirci ise söyleşinin hem moderatörlüğünü yapacak hem de ilahilerden oluşan konser verecek. Programa bütün vatandaşlar katılabilecek.