Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, ‘3 yılda öz kaynaklarımızla 1.5 katrilyon liralık yatırım yaptık’ dedi. Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, 2015 ve 2017 yılları arasında yapmış olduğu çalışmalardan söz etti.

Başkan Çelik, 3 yılda 742 ihalelerin 1.5 katrilyon lira değerinde olduğunu söyledi. Çelik, yaptığı toplantının başında konuşma yaptı. Yaptığı konuşma, ‘’Göreve geldiğimiz 3 yıl içinde FETÖ olayları, referandum, hendek olayları, 15 Temmuz hain darbe girişimi ve Suriye’de ki olaylar gibi bütün olumsuzlara rağmen belediyecilik işlerini yürüttük. Belediye işlerini yaparken dua alacak vizyon hizmetler yaptık’’ dedi. ‘’Yaptığımız her çalışmaları öz kaynaklarımız ile yaptık. 2015-2017 yılında yaptığımız hizmetlerde, göreve geldiğimiz günlerde hazır proje stoğumuz vardı. Bu bize de zaman bakımından imkan kazandırdı’’ diyerek konuşmalarına şu şekilde devam etti: ‘’Belediye tarihinin en yoğun yıllarını yaşadık. 742 ihale yaptık ve bunların değeri eski parayla 1.5 katrilyon lira. 5 bin 200 gün çalıştık. Hizmet alanımız sadece şehir merkezi değildi tüm ilçelerde çalıştık. 656 kilometre yol asfalt yaptık. Bin 3006 kilometre sati kaplama yaptık. Mahallelere 2 milyon 650 bin metrekare kilitli parke çalışması yaptık. 42 adet spor sahası yaptık.

İlçelere 259 adet tarım ekipmanı dağıttık. 344çocuk oyun alanı yaptık. 17 adet kadın gençlik merkezi yaptık. 30 tane yeni raylı sistem aracı aldık ve bunların değeri 120 trilyon lira. Parasını da ödedik bunların’’ diye konuştu. Geçtiğimiz günlerde Ulaştırma Bakanlığı’nın tüm genel müdürlüklerini bakanlıkta topladı. Devlet Hava Meydanları Genel Müdürlüğü, Alt Yapı Genel Müdürlüğü ve tüm toplu taşıma, Kara Yolları Genel Müdürü ve Devlet Demir Yoları Genel Müdürü, Milletvekilleri ve bizim katıldığımız bir toplantıda bütün bunlar masaya yatırıldı. Başkan Çelik 2015 ve 2017 ile ilgili yatırımlarını toplantıda bu şekilde dile getirdi.