Kayseri’nin yeni gözde mekanı ‘’A’dan Z’ye Atilla Yıldız’’ isimli çay ocağı farklı dekorasyonuyla dikkat çekmeyi başarıyor. Nostalji yüklü fotoğraflarla süslenen çay ocağı geçmişe yolculuk yapmak isteyenlerin ilk durağı oluyor.

 Kayseri’de nüfusun çoğalması sosyal hayatında renklenmesini mecbur kılıyor. Birbirinden farklı konseptlere sahip mekanlar ardı ardına açılırken; çok azı vatandaşlar tarafından benimseniyor. Kentte, son günlerin en popüler mekanıysa A’dan Z’ye Atilla Yıldız çay ocağı oldu.   25 kişilik kapasitesi olmasına rağmen önünde kuyrukların oluştuğu çay ocağının başarısını mekan sahibi Atilla Yıldız ile konuştuk. 40 yaşındaki Yıldız, uzun yıllardır manavlık yaptığını belirtti. Manavının kafe gibi çalıştığını söyleyen Yıldız, ‘’Kafe açma fikrini müşterilerim sundu. Her zaman renkli bir kişiliğim oldu.

 İnsanları mutlu etmek için meyvelerimi farklı sunumlarda satışa çıkarıyordum. Bu yüzden de dikkat çekiyordu’’ dedi. Tam bir Yeşilçam hayranı olan Yıldız, yeni çay ocağını da Yeşilçam esintileri barındıran dekorasyon malzemeleriyle süslemiş. Oyuncuların fotoğrafları ile kaplı olan duvarlar, tüplü televizyon, filmlerde kullanılan araçlarla renklendirilmiş. Mekan müziklerinde de eski filmlerdeki unutulmaz şarkılar kullanılıyor.

 Atilla Yıldız mekanın çıkış noktasının Erol Taş olduğunu belirtiyor. Ünlü oyuncu Erol Taş’ın geçmişte İstanbul Cankurtaran’da çay ocağı olduğunu hatırlatan Atilla Yıldız, ‘’Gençliğimde Yeşilçam oyuncularını görebilme umuduyla o çay ocağına gitmiştim. Sımsıcak bir ortam vardı. İstanbul gibi bir şehirde ev sıcaklığını yakalamayı başarmışlardı. Benim çay ocağımın da aynı şekilde olmasını istedim’’ diyor. 20 yıl boyunca Yeşilçam’a özgü parçaları topladığını ifade eden Yıldız, ‘’Antika eşyaları evimden getirdim. Kartpostallar, film afişleri hepsi zaten elimde bulunuyordu. O yüzden mekanın dekorasyonu için fazla çaba göstermedim. Lakin, 20 yıl boyunca bütün bu parçaları toplarken çok çaba sarf ettim. İnsanlar emeğimin karşılığını veriyor. Hemen hemen her köşede fotoğraf çekilerek mekanın reklamını yapıyor’’ diye konuştu.