Cumhuriyet tarihinin en önemli zaferlerinden birisi olan Çanakkale Savaşı yaşatılmaya devam ediyor. Şehit yakınları tarafından düzenlenen ‘’7’den 77’ye Çanakkale Ruhu’’ etkinliği Kayseri’de sürüyor.

1915 Kayseri Çanakkale Savaşı Şehit Yakınları Derneği tarafından düzenlenen ‘’7’den 77’ye Çanakkale Ruhu’’ etkinliği yoğun ilgiyle karşılandı. İl Kültür Turizm Müdürü İsmet Taymuş, Kocasinan Belediyesi Başkan Yardımcısı Hasan Kılıç, İl Kültür Turizm Şube Müdürü Erhan Erdoğan, Aile ve Sosyal Politikalar İl Şube Müdürü Mustafa Koç, Kocasinan Belediyesi Kültür ve Sanat İşleri Müdürü Ahmet Kasım Herdem’in katıldığı etkinliğe Sevgi Evleri de destek verdi. 18 Mart Çanakkale Savaşı anma etkinliği öncesinde açılışı gerçekleştirilen sergide asker minyatürleri, Çanakkale anıt minyatürü ve savaşa dair görsel malzemeler yer aldı. Ayrıca, Sevgi Evleri’ndeki 30 çocuk tarafından tiyatro gösterisi de yapıldı.

1915 Kayseri Çanakkale Savaşı Şehit Yakınları Derneği Başkanı Rıza Yağar, ‘’Çanakkale ruhunun ilelebet yaşatılması gerekmektedir. Türk tarihi için Çanakkale bir milattır, Cumhuriyet’in müjdecisi konumunda bulunmaktadır. 18 Mart’ta Çanakkale Savaşını anıyoruz. Lakin, Çanakkale ruhunu her an yaşatmamız ve yaşatılmasını sağlamamız gerekmektedir. Özellikle gençlerimizin Çanakkale ruhunu çok iyi anlaması gerekiyor. Çanakkale de askerlerimiz bir destan yazmıştır. Vatan ve milletimiz için canlarını hiçe sayarak mücadele etmişlerdir. Çanakkale’de savaşan her askerin kendine özgü hikayeleri bulunmaktadır. Bir milletin ayağa kalkışının ilk basamağı Çanakkale Savaşıdır. Bizler, şehit yakınları olarak atalarımızla gurur duyuyoruz. 7’den 77’ye Çanakkale ruhunu yaşatmak ve anlamak için çaba göstermeye devam edeceğiz. 18 Mart’ta kadar etkinliğimiz sürecek. Herkesi sergimizi gezmeye davet ediyoruz’’ dedi. Kayseri Park’ta kurulan etkinlik alanında anıt, top arabası, Seyit Onbaşı ve asker figürleri satışa çıkarıldı. Toplanacak bağışlar dernek yararına kullanılacak.