Kayseri’de İbrahim Halilullah Camii’nin bağış kutusunda bulunan 350 lira çalındı. Hırsızlık yaptığı güvenlik kamerasından tespit edilen 23 yaşındaki Y.E.S. polis tarafından yakalandı.

Kayseri’nin Kocasinan ilçesine bağlı İbrahim Halilullah Camii’ndeki bağış kutusundan para çalındı. Camii imamının odasında bulunan bağış kutusundaki 350 lirayı kimin çaldığı güvenlik kamerası görüntüleri sayesinde tespit edildi. İmamın şikayeti üzerine İbrahim Halilullah Camii’ne gelen polis ekipleri, bağış kutusu hırsızının kimliğini tespit etti. Polise yakalanmamak için Camii’deki güvenlik kamerasını da çalan hırsız, görüntülerin farklı bir noktada toplandığını akıl edemedi.23 yaşındaki Y.E.S. hakkında yakalama kararı çıkartıldı. Evinde bulunan Y.E.S. gözaltına alındı.

Y.E.S.’nin evinde İbrahim Halilullah Camii’ne ait güvenlik kamerası ve para bulundu. Güvenlik kamerası Camii imamına teslim edildi. Geçtiğimiz günlerde Kocasinan ilçesine bağlı Fevzi Çakmak Camii’nde de benzer bir olay yaşanmış, Camii’nin bağış kutusundaki para 18 yaşındaki bir genç tarafından çalınmıştı. Y.E.S. ailesinin oğullarının suçunu öğrendiğinde gözyaşlarına boğuldu. Çok pişman olduğunu belirten 23 yaşındaki Y.E.S., paraya ihtiyacı olduğu için hırsızlık yaptığını söyledi. Polis, olayla ilgili soruşturma başlattı.