Kayseri’de Çınar Camii’ndeki bağış kutusunu çalan hırsız yakalandı. Bağış kutusundan 200 lira alan 19 yaşındaki Ömer A., güvenlik kameralarına yakalanmıştı. Ömer A. İçin mahkeme tutuklama kararı verdi.

Kayseri’nin Kocasinan ilçesi Sahabiye Mahallesi Karacabey Sokak’ta bulunan Çınar Camii’nde hırsızlık olayı yaşandı. Namaz kılmak için camiye gelen 19 yaşındaki Ömer A., bağış kutusundan para çaldı. Çınar Camii’nin koli bandı ile sarılı olan bağış kutusunu açan zanlı, kutunun içerisine elini uzatarak içerisinden 200 lira parayı aldı. Camii’nin içersine yerleştirilmiş olan güvenlik kameraları tarafından hırsızlık olayı an be an görüntülendi. Ömer A.’nın namaz kıldıktan sonra bağış kutusundan 200 lira çaldıktan sonra sakin bir şekilde Çınar Camii’ni terk ettiği görüntülendi. Çınar Camii imamı tarafından Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü’ne yapılan şikayet sonrası polis ekipleri olayla ilgili inceleme başlattı. Ömer A.’nin güvenlik kamerasındaki görüntüleri incelenerek önce eşkali çıkartıldı ardından da ikamet ettiği adres belirlendi. Polis ekiplerini karşısında gören genç gözyaşları içerisinde gözaltına alındı. Ömer A., çıkartıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

Kayseri Adliyesi’nde görülen davada sanık Ömer A., ihtiyacı olduğu için hırsızlık yaptığını söyledi. İnancı tam bir Müslüman olduğunu belirten 19 yaşındaki Ömer A., ‘’Namaz kılmak için Çınar Camii’ne gittim. Bağış kutusunu Camii’den çıkarken fark ettim. O anda şeytan aklımı karıştırdı. Bağış kutusunun içerisinden ihtiyacım olan parayı aldım. Kutunun içerisinde daha çok para vardı ama onları almadım. Parayı aldıktan sonra da büyük bir pişmanlık yaşadım. Şeytana uydum, hırsızlık günahı işledim. Çok pişmanım, ihtiyacım olmasa parayı almazdım. Keşke Camii’nin imamına ihtiyacım olduğunu söyleseydim, ama çok utandım ve hata yaptım, günaha girdim. İmamdan özür diliyorum’’ diye konuştu.