Hırsızlık olayının adresi Kayseri. Hırsızlık olayı Kayseri’ deki iki cami de oldu. 2 camide bulunan çelik kasaların içerisinde ki yardım paralarına göz diken hırsız çaldığı esnada paraları yere düşürdü. Paraları yere düşüren hırsız önce topladı sonra saydı. Caminin yardım paralarını çalan hırsız kameraları fark etmedi. Önce güvenlik kameralarına daha sonra da polis ekipleri tarafından yakalandı.

Yapılan hırsızlık olayı hakkında edinilen bilgilere göre, Kayseri’ nin Kocasinan ilçesi Hoca Ahmet Yesevi mahallesindeki Türkistan Camii’ nde toplanan yardım paralarının olduğu çelik kasa, 6 Mart ve 9 Nisan tarihinde soyuldu. Sadece bir camii ile kalmayıp aynı ilçede bulunan Fatih mahallesindeki Sözduyar Camii’nde de bulunan çelik kasada toplanan yardım paraları da 5 Nisan tarihinde çalındı. Kayseri’ de son zamanlarda camii ler de sıkça yapılan hırsızlık olayının sebebiyle Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, hırsızlık adresinin yapıldığı camii ler de bulunan güvenlik kameralarını inceledi. Güvenlik kameralarını inceledikten sonra hırsızlık olayına karışan zanlının Ö.A. olduğu öğrenildi. İl Emniyet Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği Ekiplerinin düzenlemiş olduğu operasyonla Ö.A.’ yı göz altına aldı. Göz altına alınan Ö.A. sorgusunda yaptığı hırsızlık suçunu itiraf etti.

Önce Camii’ deki güvenlik kameralarına yakalandı daha sonra da polis ekipleri tarafından yakalanan kişi Ö.A. suçunu itiraf etti. Yapılan hırsızlık olayları da cami de bulunan güvenlik kameraları tarafından saniyesi saniyesin kaydedildi. İzlenilen güvenlik kameralarında dikkat çeken bir nokta oldu. Hırsız, kaydedilen görüntülerde cemaatin bulunmadığı bir anı bekleyerek camiye girdiği görülen Ö.A.’ nın çelik kasayı zorladığı, aldığı paraları da yere düşürdüğü görüldü. Hırsız, yere düşen paraları da toplayıp daha sonra saydığı görüldü.