Kayseri'deki otobüs ve tranvay sefer saatlerinin yeniden düzenlenmesi vatandaşların toplu ulaşımda sorunlar yaşamasına neden oldu. Tramvaylardaki yolcu sayısı arttı, sosyal mesafe kuralı hiçe sayıldı.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından otobüs seferlerinin azaltılmasının ardından tramvaylardaki yoğunluk arttı. Korona virüsü nedeniyle sosyal mesafe kurallarına uygun davranmaya çalışan vatandaşlar tramvay seferlerinde dip dibe yolculuk etmek zorunda kaldı. Yoğunluk nedeniyle tramvaylar içerisinde boş alan kalmadı. Vatandaşlar, yaşanan duruma isyan ederek Büyükşehir Belediyesini eleştirdi.

Büyükşehir Belediyesi tarafından korona virüsünün yayılmasını önlemek amacıyla alınan tedbirler kapsamında toplu ulaşım araçlarının çalışma saatleri düzenlenmişti. Raylı sistem hattı 06:00 ile 21:00 saatleri arasında hizmet vermeye başladı. Otobüs seferlerinin sayısı azaltı ve saatleri kısıtlandı. Buna göre otobüsler sabah 06:00 ile 10:00 arasında çalışmaya başladı. 16:00 ile 21:30 saatleri arasında da ek seferler düzeneceği açıklandı. Vatandaşların hastaneleri ulaşımı içinse anafartalar istasyonu ve merkezdeki otobüs seferleriyle yapılmaya başladı.