Tarım ve Orman Bakanlığı’nın yurt genelinde başlattığı 11 milyon fidan dikimi etkinliğine Bünyan Belediyesi de destek verdi. Mehmet Özcan Hatıra Ormanı’nda buluşan yüzlerce Bünyanlı vatandaş tarafından 10 bin fidan dikimi gerçekleştirildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkürlerini sunan Başkan Özkan Altun, ‘’Daha yeşil bir Bünyan için bizi teşvik eden Cumhurbaşkanımızı mahçup etmeyeceğiz. El birliğiyle geleceğimize nefes olacağız’’ dedi.

Etkinlik Bünyan Kaymakamı Ömer Şahin, Bünyan Belediye Başkanı Özkan Altun, ilçe protokolü ve vatandaşların yoğun katılımlarıyla Mehmet Özcan Hatıra Ormanında gerçekleşti. İlçede etkinlik alanında 2 bin ilçe genelinde ise toplamda 10 bin fidan toprakla buluşturuldu.

Bünyan Belediye Başkanı Özkan Altun, etkinliğe ilişkin yaptığı değerlendirmede;"Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın himayelerinde #GeleceğeNefes teması ile ilan edilen Milli Ağaçlandırma Günü'nde Mehmet Özcan Hatıra Ormanımızda 2 bin fidanı Kaymakamımız Sayın Ömer Şahin, ilçe protokolümüz ve hemşehrilerimizin yoğun katılımlarıyla toprakla buluşturduk.İlçe genelinde ise tüm mahallelerimizde toplamda 10 bin fidanı toprakla buluşturduk. Başlatılan bu güzel etkinlik sayesinde daha yeşil bir Bünyan, daha yeşil bir Kayseri, daha yeşil bir Türkiye olmasını umut ediyor, geleceğimize nefes olmasını diliyorum. Bu vesileyle bir kez daha ilçemizdeki orman alanın oluşturulmasına vesile olan eski Belediye Başkanlarımızdan Mehmet Özcan'ı rahmetle anıyor, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi.

Bünyan Kaymakamı Ömer Şahin ise ağaçlandırma çalışmalarının her yıl artarak devam edeceğini belirterek emeği geçen Belediye Başkanlığına ve Milli Eğitim Müdürlüğüne teşekkür etti.