Bünyan Belediyesi ve Kayseri Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı iş birliğinde Bünyan Meslek Yüksekokulu’nda yangın tatbikatı düzenlendi. İtfaiyecilik bölümü öğrencilerinin de katıldı tatbikatta, mutfak tüpünden çıkan yangını söndürme çalışması yapıldı. Meslek Yüksekokulu Öğrencilerine yangın esnasında yapmaları gerekenler, ilkyardım temel kuralları gibi dersler anlatıldı. Bünyan Belediye Başkanı Özkan Altun’un da katıldığı tatbikatta öğrenciler, kısa süre içerisinde yangını söndürmeyi başardı.

İtfaiye ekipleri okul binasına senaryo gereği çıkarılan yangını söndürdü.Daha sonra Bünyan Meslek Yüksekokulu İtfaiyecilik Bölümü öğrencileri binada kalan yaralı arkadaşlarını kurtardı. Öğrenciler daha sonra mutfak tüpünde çıkan yangını söndürmeye çalıştı.

Bünyan Belediye Başkanı Özkan Altun yapılan tatbikata ilişkin " Bünyan Meslek Yüksekokulu ve Kayseri Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı iş birliğinde düzenlenen yangın tatbikatını, Kayseri Üniversitesi Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Derviş Boztosun, İtfaiye Daire Başkanımız Mustafa Metin Kızılkan, Meslek Yüksekokulu Müdürümüz Emre Baraz ile birlikte izledik.Hem itfaiye mensuplarımız hem de itfaiyecilik bölümü öğrencilerimizin hünerlerini sergilediği tatbikatta emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.