Kayseri’de sahte polis kılığına girerek 62 yaşında ki adamın 50 bin TL parsını gasp etti. FETÖ tarafından hesabına para aktarıldığı yalanını söyleyen sahte polis 62 yaşından ki adamın hesap bilgilerini kullanarak 50 bin TL parasını yağmaladı.  

2 Ekim 2017 tarihinde 62 yaşında ki H.P’yi arayan sahte polis kimliği ile kendisini tanıtan 23 yaşında ki H.B kendini emniyet amiri olarak tanıttı. H.B. önce kendini tanıtarak yaşlı adama korkmaması gerektiğini ve kimseye durumu belli etmeden kendisinin banka hesabında parası olup olmadığını sordu. H.P ise sebebini sorduğunda FETÖ tarafından hesabınıza para girişi yapılmıştır, acil hesap bilgilerinizi bizimle paylaşmanız gerekiyor yoksa sizde FETÖ’cü olarak tutuklanırsınız şeklinde konuşmalar yaparak 62 yaşında ki H.P’nin 50 bin TL parasını gasp etti. Paranın H.P’nin hesabından daha güvenli bir hesaba aktarılması yalanını söyleyen sahte polis H.B parayı hemen çekmesini yoksa polisin kendisini gözaltına alacağını söyledi. H.P’de korkup paniğe kapılarak hemen hesaptaki parasını çekti ve bütün parayı sahte polis H.B’ye verdi.

Aynı gün şüpheli hareketlerinden dolayı polis ekipleri tarafından gözaltına alınan H.B çıkarıldığı Kayseri 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan dava da tutuklu olarak yargılandı. Mahkeme de 23 yaşında ki H.B. suçunu itiraf ederek pişman olduğunu ifade etti fakat mahkeme hakimi yapılan eylemi ‘gasp’ suçu kapsamında değerlendirerek suçun işleniş şeklide öz önünde bulundurarak sanığın 8 yıl hapsine karar verdi.