Kayseri Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından 490 gram metamfetamin ele geçirildi. Uyuşturucu madde yolcu otobüsünde seyahat eden bir yolcunun beline sarılmış halde bulundu. E.Y. isimli uyuşturucu kuryesi, ‘’Paketin içerisinde ziynet eşyası ya da para olduğunu sanıyordum’’ savunmasında bulundu.

 Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Narkotik Suçlarla Mücadele Şube ekipleri tarafından İstanbul – Kayseri kara yolunda seyahat eden yolcu otobüsünde uyuşturucu madde ele geçirildi. Teknik takip sonucu uyuşturucu ticareti yaptığı tespit edilen 39 yaşında E.Y. isimli kişi otobüse düzenlenen baskın ile yakalandı. Narkotik köpeklerinin de katıldığı operasyonda uyuşturucu madde E.Y.’nin beline sarılmış halde bulundu. 490 gram metemfetamin yakalandığı açıklandı. Emniyet Müdürlüğüne götürülerek ifadesi alınan E.Y., uyuşturucu maddeyi B.A.’ya getirdiğini itiraf etti. Polis, 37 yaşındaki B.A.’nin evine baskın düzenleyerek gözaltına aldı. 30 Mayıs’ta meydana gelen olay sonrası sanıklar Adliye’ye sevk edildi. B.A. ve E.Y.’nin tutuklu olarak yargılanmasına karar verilerek cezaevine gönderildi.

 Uyuşturucu madde ticaretinden Kayseri 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın ilk celsesi görüldü. Mahkeme de tutuklu sanıklar E.Y. ve B.A. da yer aldı. 490 gram metamfetamin ile yakalanan sanık E.Y., mahkemedeki ifadesinde, ‘’Ağrı’da inşaat işçisi olarak çalışıyorum. İstanbul’a gitmiştim. Teyzemin oğlu olan B.A., beni aradı. Bir şahıs tarafından bana paket verileceğini, onu Kayseri’ye getirmemi söyledi. İranlı Ferhat adında bir adam yanıma geldi. Paketi, belime sardı. Paketin içerisinde ne olduğunu bilmiyordum. İranlı Ferhat, bana değerli bir eşya içine bakma dedi. İçerisinde ziynet eşyası ya da para olduğu tahmininde bulundum. Uyuşturucu olduğunu bilseydim kesinlikle bu işe karışmazdım. Polis, pakette uyuşturucu olduğunu söylediğinde çok şaşırdım’’ diye konuştu. E.Y.’nin teyzesinin oğlu B.A. ise ifadesinde ‘’Uyuşturucu kullanıcısı olduğum için İranlı Ferhat adlı kişiden bana uyuşturucu göndermesini istedim. Teyzemin oğlu E.Y. paketin içerisinde ne olduğunu bilmiyordu. Biz uyuşturucu ticareti yapmıyoruz. Sadece güveneceğim birinden bana paket getirmesini istedim. Teyzemin oğlunun beraat etmesini istiyorum’’ dedi. Mahkeme Kasım ayına ertelenirken, sanıkların tutukluluk halinin sürmesine karar verildi.