Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Türkiye genelinde en iyi alt yapıya sahip şehrin Kayseri olduğunu belirtti. Alt yapı rekoru kırdıklarını söyleyen Başkan Çelik, KASKİ’nin 2015-2018 yılları arasında 552 milyon liralık yatırım yaptığını açıkladı.

 Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, belediye çalışmalarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Kayseri’nin örnek bir şehir olduğuna dikkat çeken Başkan Çelik, ‘’Türkiye genelinde en iyi alt yapıya sahip şehir Kayseridir. Şehrimizin konforlu olması için sürekli çalışmalar yapıyoruz. İddiamızın temeli yaptığımız çalışmalardır. Kayseri’nin alt yapıda hiçbir sorunu kalmamıştır. Özellikle, Büyükşehir Yasasından sonra ilçelerdeki alt yapı sorunlarını da çözmemiz kolaylaştı.

 İlçelerimizi ziyaret ederek sorunları birebir inceleme fırsatımız oldu. Alt yapıları baştan aşağıya yeniledik. Kanal ve arıtma sistemindeki sorunları yüzde 95 oranında çözüme kavuşturduk. Büyükşehir Yasası kapsamında KASKİ tarafından içme suyu ve kanalizasyon şebekesi yenilendi. İlçelerimizde toplamda 1 milyon 912 bin metre içme suyu, 1 milyon 626 metre de kanalizasyon şebekesi açıldı. Bu yıl ki hedeflerimiz doğrultusunda su arıtma tesislerinin sayısını 100’e çıkaracağız. Planlı ve programlı çalıştığımız için alt yapıda inanılmaz bir gelişim sağlamayı başardık’’ diye konuştu.

 KASKİ tarafından yürütülen çalışmalar hakkında da bilgi veren Başkan Mustafa Çelik, ‘’KASKİ, Türkiye’nin en örnek alınması gereken kuruluşlarından birisi oldu. Özellikle 2015 ve 2018 yılları arasındaki çalışmalara dikkat çekmek istiyorum. 461 milyon 500 bin liralık bir yatırım var. Bu rakam 2018’deki çalışmalarla birlikte 552 milyon 454 bin liraya ulaşacak. Büyükşehir Yasası’ndan sonra ilçelerdeki yatırımlarımızı da hesapladığımızda toplam 655 milyon liralık yatırım yaptığımız sonucu çıkıyor. Son üç yıl içerisinde KASKİ tarafından 679 noktada çalışma yürütüldü. Halihazırda 235 noktada çalışmalarımız devam ediyor. Hız kesmeden alt yapı sorunlarını çözüme kavuşturuyoruz’’ dedi.