Ak Parti 6. Olağan İl Kongresi için Kayseri’ye gelen Başbakan Binali Yıldırım, Kayserili şehit Mehmet Muratdağı’nın ailesine taziyede bulundu. Naaşı bulunamayan şehit Muratdağı’nın ailesi Başbakan Yıldırım’a ‘’Vatan sağolsun’’ dedi.

TSK tarafından Afrin’de yürütülen Zeytin Dalı Operasyonu’nun ilk şehitlerinden Uzman Çavuş Mehmet Muratdağı unutulmadı. Partisinin İl Kongresi için Kayseri’yi ziyaret eden Başbakan Binali Yıldırım, şehit yakınlarıyla görüşerek baş sağlığı diledi. Şehit Muratdağı’nın vatan için canını verdiğini belirten Başbakan Yıldırım, ‘’Zeytin Dalı operasyonu hem sınır güvenliğimiz hem de teröristlere karşı yürüttüğümüz mücadelenin en kilit noktasıdır. Vatanımız ve milletimizin geleceği açısından büyük bir önem taşımaktadır. Askerlerimiz milletimiz için canlarını hiçe sayarak teröristlere karşı mücadele etmektedir. 25 yaşındaki Uzman Çavuşumuzda operasyonun ilk günlerinde şehit düşmüştür. Şehitlerimiz için her gün dua ediyoruz. Allah onlardan bin kere razı olsun. Onların dirayeti, aman vermez mücadelesi sayesinde bugün ayakta duruyoruz. Şehit yakınlarımızın metanetli duruşuysa bizleri hem duygulandırıyor hem de gururlandırıyor’’ diye konuştu.

Şehit asker Mehmet Muratdağı’nın yakınlarıyla buluşan Başbakan Binali Yıldırım, aile üyeleriyle sohbet etti. Şehidin annesi tarafından dile getirilen ‘’Vatan sağolsun’’ sözleri karşısında Başbakan’ın duygulandığı görüldü. Kayseri 1. Komando Tugayında görevli olan Uzman Çavuş Mehmet Muratdağı’nın naşı bulunamamıştı. Acılı aile, Başbakan Yıldırım’dan oğullarının cenazesini istedi. Başbakan Yıldırım, şehidin naşının askerler tarafından arandığını dile getirdi. Çatışmalar devam ettiği için aramaların zaman alabileceğini dile getiren Başbakan Binali Yıldırım, ‘’Uzman Çavuşumuz şehadet şerbetini içmiştir. Şehitlik mertebesine ulaşmıştır. Şehitlerimiz kalbimizin en güzel köşesindedir. Arkalarından dua etme devam ediyoruz. Kimsenin şüphesi olmasın ki milli birlik ve beraberliğimiz asla bölünemez. Teröristlere gereken cevabı veriyoruz. Vatanımıza göz dikenlerin gözünü çıkarmasını biliriz’’ diye konuştu.