Milliyetçi Hareket Partisi Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Kayseri Ticaret Odası Meclis üyesi Abdullah Kemal Zorlu’nun ‘’Osmanlı Sokağı fuhuş yuvasına döndü’’ sözlerine sert tepki gösterdi. Osmanlı Sokağı’nın Kayseri’nin turistik bir alanı olduğunu belirten Ersoy, ‘’Osmanlı Sokağı’nda fuhuş ve uyuşturucu satıcılığı yapıldığı iddiası oradaki esnafı da ziyaret eden vatandaşlarımız da töhmet altında bırakmaktadır. Abdullah Kemal Zorlu’yla ilgili yetkililerin gerekeni yapmasını bekliyoruz’’ dedi.

Bir gazete yer alan habere göre Talas Osmanlı Sokağı’nın fuhuş yuvası olduğunu ve uyuşturucu satıldığını iddia eden KTO Meclis Üyesi Abdullah Kemal Zorlu, burada müzisyenlik yapan sanatkarlar ile alakalı da “çalgıcı” ifadesini kullanmıştı.

Zorlu’nun bu iddiasına ilk cevap MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy’dan geldi.

Milletvekili Ersoy şunları söyledi: “Kayseri’nin önemli tarihi ve turistik merkezlerinden birisi olan Talas Osmanlı Sokağı ile ilgili olarak talihsiz bir açıklama yapan KTO Meclis üyesinin bu açıklamasını şiddetle kınıyorum. Burada işini hakkıyla yapan esnaflarımızı zan altında bırakan bu açıklamanın ilgilileri tarafından düzeltilmesini bekliyorum. Talas Osmanlı Sokağı şehrin önemli yaşam alanlarından birisidir. Kayserili Hemşehrilerimizin güvenle giriş çıkış yaptığı, ailecek zaman geçirdiği tarihi bir mekandır. Bununla birlikte işini hakkıyla yapan, alının teri ile para kazanan tarihe ve turizme hizmet eden birbirinden değerli esnaflarımızın yer aldığı önemli bir yaşam alanıdır. Biliyorum ki; Talas Osmanlı Sokağı’nda alının teri ile ekmeğini kazanan onlarca esnaf var. Bununla birlikte sanatını icra eden müzik yapan onlarca saygın müzisyen var. Burada fuhuş yapıldığını ve uyuşturucu satıldığını iddia etmek herkesi töhmet altında bırakır. Bu iddiaları gündeme getiren meclis üyesi biran evvel elindeki bilgileri emniyet mensuplarımız ile paylaşmalıdır. Bununla birlikte buradaki müzisyenlere “çalgıcı” demek ise son derece yakışıksız, ağıza alınmayacak bir ithamdır. Bir esnaf temsilcisine yakışmayacak bu tavrından dolayı KTO Meclis üyesi Abdullah Kemal Zorlu’yu kınıyor, yetkilileri ve ilgilileri gereğini yapmaya davet ediyorum.”