Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ülkeyi depreme dayanıklı hale getirmek için çalışmalara başladı. Bakan Özhaseki ‘’15 yıl içerisinde tüm Türkiye’yi depreme dayanıklı hale getireceğiz.’’ dedi.

 Kayseri Melikgazi belediyesi tarafından yapılack olan ve 7 bloktan oluşan Kazım Karabekir Kentsel Dönüşüm Konutları’nın temel atma töreni yapıldı. Temel atma törenine Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’de katılırken açılışta yaptığı konuşmada ‘’ 15 yıl içerisinde Türkiye’yi depreme dayanıklı hale getireceğiz.’’ dedi. 7 bloktan ve toplamda 392 daireden oluşan Kentsel Dönüşüm projesi için çalışmalar başlatıldı.

 Ülkemide bulunan toprakların yüzde 66’sının birinci ve ikinci deprem kuşağında olduğu ve nüfusun ise toplamda yüzde 71’inin de bu topraklarda yaşadığını açıklayan Bakan Özhaseki deprem kuşağında olan ülkemiz için bütün binaları depreme dayanıklı hale getireceğini belirtti. Bakan Özhaseki’’ Bizde belediyecilik biraz geç. Göçler çok olduğundan insanlar başlarını sokmak için bir tarafa alelacele bir şey yapmışlar. Ama devlet olarak bizlerin zamanında bunlarıa tedbir alarak köyden gelen kardeşlerimize bir plan dahilinde yer gösterip ‘şuraya oturun’ dememiz lazım. 60 sene öncesi bunu demediğimiz için bu durumdayız. Hakikaten bunu zamanında yapsaydık şimdi ikinci bir emek olmazdı. Şimdi yeni baştan başlıyoruz, tüm ülkemizi depreme hazır hale getirmek istiyoruz.’’ dedi.