Melikgazi Belediyesi güzel bir kampanya düzenleyerek atık yağları topluyor. Kampanya vatandaşın dikkatini çekti.Kayseri Melikgazi İlçesinin Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Belediye olarak başlattıkları, 5 litre atık yağ getirene 1 litre bulaşık deterjanı kampanyasının yoğun ilgi gördüğünü ve vatandaşın atık yağlarını su ile karıştırmak yerine kampanyadan faydalanıyor diyerek dile getirdi.

Yapılan bu atık yağ kampanyasının en çok ta ev hanımlarının daha fazla ilgi gösterdiğini dile getiren Memduh Büyükkılıç, 10 gün içerisinde 475 litre atık yağın toplandığını ifade etti. Geri kazanılan atık yemek yağlarından biyo-dizel üretildiğini dile getiren Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, vatandaşın çevre bilincinden ve yapılan bu kampanyaya destek olup atık yağlarını getirdikleri için çok mutlu olduklarını dile getirdi. Daha sonrasında Başkan Memduh Büyükkılıç sözlerini şu tamamladı:

“Geri dönüşüm tamamen eğitim odaklı bir olgudur. Halkı bilgilendirme ve bilinçlendirme de ne kadar başarılı iseniz o derece atıkları verimli bir şekilde toplarsınız ve dönüşüm alırsınız. Bu neden ile Melikgazi Belediyesi olarak atıkların toplanılmasında eğitime büyük bir önem veriyoruz. Yıllar itibari ile atık yağ toplamada büyük artış göstermektedir. Bu bilinçlendirmeyi kampanyalar ile desteklemek istiyoruz. Bu neden ile 1 Nisan 2018 gününden itibaren 5 litre atık yağ biriktirene 1 litre bulaşık deterjanı başlattık. Sadece 10 gün içinde 475 litre yağ toplanılmıştır ve büyük bir ilgi olduğunu gördük bu bizi çok mutlu etti aynı zamanda da vatandaşın çevreye ne kadar değer vermiş olduklarını gördük. İleride daha farklı kampanyalarımız olucaktır.’’ Diyerek konuşmasını tamamladı.