Oraya devlet kurulmasına izin vermeyeceğiz dedi. İyi Parti Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Afrin’de yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı’na değinerek, ‘’Amerika Birleşik Devletleri PYD’yi destekliyor. Orada bir devlet kurmak istiyor. Biz bu devletin kurulmasına izin verecek miyiz? Vermeyeceğiz. Vermemiz de mümkün değil. Öyleyse bu mücadeleyi sürdüreceğiz’’ dedi.

Parti olarak harekatı desteklediklerini belirten Halaçoğlu, ‘’Bizim iktidar olmamız durumunda ne yapardık diye düşündük. Biz, Afrin harekatının doğru olduğunu düşünüyoruz. Ordumuzu destekliyoruz, ama geç kalınmış bir harekat olarak belirtiyoruz. Yine aynı şekilde yanlış politikalar sonucu buraya gelindiğini düşünüyoruz, ama artık bunları tartışacak durumda değiliz. Ordumuz orada savaşırken, herhangi bir tartışmaya girmek düşüncesinde değiliz. O bölgede ordumuza sonuna kadar destek veriyoruz. Fakat hükümete uyarılarımız var. Diyoruz ki; bu işi sadece Özgür Suriye Ordusu ile yürütemezsiniz. Aynı zamanda Suriye devlet başkanıyla da oturup konuşmamız lazım. Amerika Birleşik Devletleri İncirlik’i halen kullanıyor.

PYD’yi halen destekliyor. Silah yardımı yaptı. Düşünün ki; teröriste Amerika Birleşik Devleti yardım ediyor. Yardım ettiği teröristlerle Türkiye çarpışıyor, ama Türkiye Amerika ile dost. Böyle bir bilmecenin cevabını kimse veremez. Esad, PYD ile savaşıyor, ama Amerika Esad’a vuruyor. Bu bilmeceyi çözecek kişi gelip otursun. Devletler arasında ne düşmanlık olur, ne dostluk olur’’ Yusuf Halaçoğlu ifadelerini kullanarak düşüncelerini ve fikirlerini anlattı.