Kayseri'de yaşayan aslen Alman uyruklu olan Natascha, Kayseri'de esnaf Emrah Adıgüzel ile nişanlandı.  Nişanlanmanın ardından Müslüman olaya karar veren Natascha Nıcole Kellerman, Kayseri İl Müftülüğü tarafından ihtida töreni ile kelime-i şehadet getirip Müslüman oldu ve göz yaşlarını tutamadı.

 Esnaflık yapan Emrah Adıgüzel, işi vasıtasıyla Hristiyan olan 30 yaşındaki Alman Natascha Nıcole Kellerman ile tanıştı. Bir süre arkadaşlık yaptıktan sonra Kellerman ve Emrah nişanlandı. Müslümanlığı seçerek Zeynep adını  alan Kellerman için Kayseri İl Müftülüğü’nde ihtida töreni yapıldı. Kuranı Kerim’in okunmasıyla başlayan törende İl Müftüsü Şahin Güven, Zeynep’e İslamiyet ve Müslümanlık hakkında bilgiler verdi. Törende Müftü Güven’in söylediklerini tekrarlayan Zeynep, kelime-i şehadet getirerek Müslüman oldu. Zeynep, bu sırada gözyaşlarını tutamadı. Müslüman olan Zeynep, ihtida belgesini Müftü Güven’in elinden aldı. Müftü Güven Zeynep’e; "Artık dünyadaki tüm Müslümanların kardeşisin" dedi.

Zeynep, kalbinden geldiği için İslamiyeti seçtiğini ifade etti. Törenin sonunda İl Müftüsü Şahin Güven, Zeynep’e Kuranı Kerim ve dini kitaplar hediye etti.