Boydak ailesinin mahkemeleri devam etmekte. Aliye Boydak’a 7,5 yıl hapis cezası verildi. Kayseri’ de, FETÖ/PYD’nin imamı oldukları gerekçesiyle 6 tutuklu sanık mahkemede hakim karşısına çıktı.

 Sanıklardan Boydak Holding eski Yönetim Kurulu eski Başkan Yardımcısı Şükrü Boydak’ın eşi Aliye Boydak 7 yıl 6 ay hapis cezası alarak, tahliye edildi. 15 şüphelinin yargılandığı bu dava dosyasında, kalp krizi geçiren tutuksuz sanık Abdullah Cihan hayatını kaybetti. Bir önceki duruşmada ise tutuklu sanık İlhan Çoşkun, Bilal Karakuş, Halit Şeker ve tutuksuz sanık Mehmet Yıldız’ın da bu dosyadan ayrı yargılanmasına karar verilmişti.

 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın bugünkü duruşmasında Aliye Boydak Sincan Kadın Cezaevi’ nden, Mahmut Yönem ve Ali Koç Burhaniye T Tipi Cezaevi’nden, Ömer Armutoğlu Sincan Kapalı Cezaevi’nden Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katılırken, Mehmet Ortaköylüoğlu, Yasin İpek ve avukatları ise duruşma salonunda hazır bir şekilde bulundu.

 Aliye Boydak 60 yaşında ve 5 çocuk annesi kendisinin mahkemede yaptığı savunmasında, ‘’bana örf ve adetten dolayı abla deniliyor. Yardımlarımın bir kısmı o dönemde cemaat olarak bilinen örgüte gitmiş olabilir fakat ülkeme hiçbir şekilde ihanet etmedim. Toplantılara katılmadım, Bank Asya’ da açılan hesaplardan ve yatırımlardan haberim hiçbir şekilde yok. 19 aydır tutukluyum. Benden imam olmaz, zaten benim bilgim buna yetmez’’ kendisini ifade etti.

 Yapılan yargılama sonucu mahkeme heyeti, ‘’silahlı terör örgütüne üye olma’’ suçundan Mahmut Yöntem, Ömer Armutoğlu ve Yasin İpek’e ayrı ayrı 10 yıl, Mehmet Ortaköylüoğlu ile Ali Koç’a ayrı ayrı 8 yıl 9 ay ve Aliye Boydak’a 7 yıl 6 ay hapis cezası verdi. Aliye Boydak’ın cezaevinde kaldığı süre göz önünde bulunduruldu ve tahliyesine karar veren mahkeme diğer sanıkların tutukluluk halinin devamına karar verdi.