Kayseri Ak Parti 6. Olağan İl Kongresi, Başbakan Binali Yıldırım’ın katılımıyla gerçekleştirildi. Tek listenin yarıştığı kongrede Hüseyin Cahit Özden il başkanı seçildi. Özden’in listesindeki isimlerde ise büyük bir değişiklik yaptığı görüldü.

 Ak Parti Kayseri teşkilatı hareketli günler geçirmeye devam ediyor. Ak Parti 6. Olağan İl Kongresi seçimleriyle başlayan süreç yeni kişilerin görev başına geçmesiyle sürüyor. Başbakan Binali Yıldırım’ın katıldığı İl Kongresi’nde de gergin anların yaşandığı gözlemlenmişti. Tek listenin yarıştığı kongrede seçim sonucu baştan belli oldu. Lakin, Hüseyin Cahit Özden’in listesindeki yeni isimler kafalarda soru işareti oluşturmayı başardı. Önceki dönemde birlikte çalıştığı isimleri listesine dahil etmeyen Hüseyin Cahit Özden, yeni kadro oluşturdu. Ak Parti’de makam ve mevkinin önemli olmadığını, hizmetin önemli olduğunu belirten Özden, ‘’Hepimiz bu ailenin parçasıyız. Dolayısıyla birbirimize fırsat vermemiz ve arkadaşlarımızı desteklememiz gerekiyor. Yeni arkadaşlarımızı listemize dahil etmemizin en temel nedeni fırsat eşitliği yaratma isteğimizdir. Geçmişte hizmette bulunan arkadaşlara teşekkür ediyorum’’ diye konuştu.

 Seçim sonucunda yeni listede yer alan kişilerin parti içerisinde uzun yıllardır bulunduğu tespit edildi. Ayrıca, kadın üyelerin sayısının arttığı görüldü. Kadın Kolları Teşkilatı için bir çok farklı ismin başkan olacağı iddia edilmişti. Lakin, ipi göğüsleyen isim Emine Timoçin oldu. İl disiplin kurulunun asil üyeleri Mustafa Okutan, Hasan Köksal, Mehmet Külahçıoğlu, Serkan Kılınç ve Ahmet Sami Türk’ten oluşuyor.

 Ak Parti Büyük Kongre Delegeleri olarak seçilen isimlerse; Hüseyin Cahit Özden, Emine Timoçin, Mustafa Çelik, Gökhan Ülke, Farih Arıkan, Halise Hasret Yavuz, Ahmet Çolakbayraktar, Mahmut Esat Türkmenoğlu, İsmail Tekinsiz, Sadık Yakut, Memduh Büyükkılıç ve Hacı Mustafa Palancıoğlu olarak belirlendi. Kadir Has Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen seçimlerin ardından yeni seçilen isimler göreve başladı.