Bu yıl 32’incisi düzenlenen Ahilik Haftası kutlamaları başladı. Ahiliğin paylamak demek olduğunu belirten Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, ‘’Ahi ahlakı ile donanmış esnaflarımız Kayseri ticaretinin gelişmesini sağlamıştır. Ahilik eline, beline ve diline sahip olmaktır. Hak yememek, adaletli davranmaktır. Ahilik kültürü örnek alınması gereken en önemli değerlerimizdendir. Biz, ahilik geleneğinin yaşaması için elimizden gelen desteği sunmaya devam edeceğiz’’ dedi.

Ahi Evran Müzesi önünde düzenlenen törene Başkan Büyükkılıç’ın yanı sıra Kayseri Valisi Şehmus Günaydın, ilçe belediye başkanları, Ticaret Odası ve esnaf odalarının başkan ve yöneticileri ile vatandaşlar katıldı. Törende bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, yapılan etkinliklerin sadece bir kutlama olarak görülmemesi gerektiğine vurgu yaparak, buradan çıkarılacak mesajların herkesin nefsinde uygulaması gerektiğinin altını çizdi. “Eline, beline, diline sahip olan ve Ahi ahlakı ile ahlaklanmış esnaf kardeşlerimize helalinden bol rızık diliyoruz” diyen Başkan Büyükkılıç, ‘’Kültepe Kaniş Karum ile başlayan Kayseri’mizin ticaretin merkezi olarak bilinen boyutunu adeta ahlaki yönüyle de bir lonca anlayışı içerisinde teşkilatlanmayı sağlayacak şekilde gerek esnaflarımız gerek de hanım teşkilatlarımızın oluşmasını sağlayan Ahi Evran’ı rahmetle anıyoruz.’’ ifadelerini kullandı.

Ahiliğin paylaşmak olduğunu dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, sözlerini şu şekilde sürdürdü: ‘’Ahilik kucaklamak demektir. Ahilik ötekileştirmemek demektir. Ahilik ay yıldızlı Türk Bayrağımıza, vatanımıza, milletimize, devletimize sahip çıkmak demektir. Ahilik inandığımız bu güzel mesajları farkında olmayanlara da ulaştırmak demektir. Kimsesizin kimsesi olmak demektir. Ahilik helalinden kazanmayı olmazsa olmaz bilen, anlayan ve uygulayan demektir. Ahilik kültürünün gelecek nesillere de aktarılmasını temenni ediyorum’’

Mevlana’nın hocası Seyyid Burhaneddin’in, Ahi Evran’ın ve Mimar Sinan’ın değerini bilmemiz gerektiğini vurgulayan Başkan Büyükkılıç, ‘’Kayseri’yi turizmin merkezi haline getirmeyi, turizmi de çeşitlendirmek suretiyle Kayseri’yi Kültür Turizmi anlayışı içerisinde çalışmalarımızı sürdürürken bu değerleri ön plana çıkartmayı çok önemsediğimizi paylaşmak istiyorum.’’ dedi.

‘’28 Eylül’de Kayseri Kalesi’ni Tanıtacağız’’

Vizyon Proje olarak ifade edilen Millet Bahçesi ve Kayseri Kalesi’nin Restorasyonu ile ilgili de bilgiler veren Başkan Büyükkılıç Millet Bahçesi’nin Kayseri için bir kazanım ve değer olacağını kaydetti. Başkan Büyükkılıç, ’’ Millet Bahçesi İçerisindeki müzeleriyle, her kesime hitap eden uygulamalarıyla adeta Kayseri’miz için unutulmaz bir eser olarak Kayseri’mize kazandırılacak. Kalemizin restorasyonu tamamlandı. Oraya Arkeoloji Müzemiz taşındı. Arkeoloji müzemizin de taşındığı o güzel ortamı Kayseri’miz için bir değer olan değişik kültürlere, medeniyetlere ev sahipliği yapmış olan bu eseri 28 Eylül’de tanıtacağız. İnşallah Cumhurbaşkanımız Ekim ayıda geldiğinde de açılışını yapmış olacak.’’ diye konuştu.