AGÜ tarafından düzenlenen konserde TRT sanatçıları sahne aldı. ‘’Gönülden Nağmeler’’ adlı programda Türk Sanat Müziği’nin sevilen şarkıları seslendirildi.

 Abdullah Gül Üniversitesi(AGÜ) akademik başarılarının yanı sıra sosyal projeleriyle de adından söz ettirmeye devam ediyor. AGÜ yerleşkesi içerisinde düzenlenen ‘’Gönülden Nağmeler’’ konser programı hem öğrenciler hem de kent sakinleri tarafından yoğun ilgiyle karşılanıyor. TRT sanatçılarının katıldığı konserde Türk Sanat Müziğinin birbirinden değerli şarkıları seslendirildi. Konser programı TRT Nağme Radyosu’nda da canlı olarak yayınlandı. AGÜ Sümer Kampüsü Rektörlük Konser Salonu yoğun ilgiden dolayı hınca hınç doldu. TRT sanatçılarından Nazlı Kanaat ve Alper Dinler’in sahne aldığı konserde renkli anlar yaşandı.

 Konser öncesinde, AGÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yusuf Baran sahneye çıkarak program hakkında bilgi verdi. AGÜ’nün sosyal hayatı renklendirecek projeler geliştirdiğini belirten Rektör Yardımcısı Baran, ‘’Hayatı bir bütün halinde değerlendirmemiz gerekiyor. Akademik açıdan çok başarılı bir yılı tamamlamak üzereyiz. Öğrencilerimiz ve akademik personelimizin performansı sadece ülkemiz için değil, tüm dünyada ilerlememiz için önem taşıyor. Sosyal hayatımızın da gelişmesi için kültür sanat etkinliklerine de öncelik tanımamız gerekmektedir. Kültürel faaliyetlere de önem vererek keyifli anlar yaşamımız gerektiğini unutmamalıyız’’ diye konuştu. Akabinde sahneye çıkan sanatçılara çiçek vererek teşekkür etti.

TRT sanatçıları Nazlı Kanaat ve Alper Dinler konsere hareketli şarkılarla giriş yaptı. Tempoyu yavaş yavaş düşürmeye başlayan sanatçılar, Kayseri’nin meşhur türküsü Gesi Bağları’nı da söyledi.

Salondaki izleyicilerin alkışları eşliğinde konsere devam eden sanatçılar Türk Sanat Müziği’nin en zor parçalarını da seslendirmekten geri kalmadı. Üst üste nihavent makamından parçalara yer verilen programda seyirciler de sanatçılara eşlik etti. 2.5 saat boyunca devam eden konser, unutulmaz bir gece olarak hatıralardaki yerini aldı.