Kayseri Ağır Ceza Mahkemesi sayısını 5’e çıkarttı. Kayseri’ de derdest dosyaların sebebiyle ağır ceza mahkemesi sayısı yükseldi. 1. ve 3. Ağır Ceza Mahkemelerinin iş yoğunluğunu azaltmak için 5. Ağır Ceza Mahkemesi açılıyor. 5. Ağır Ceza Mahkemesi 18 Nisan itibariyle faaliyete geçeceği öğrenildi.

İş yükünü azaltmak amacı ile Kayseri’ de Ağır Ceza Mahkemesi Sayısı 4 iken, Hakim ve Savcılar Kurulu’nun (HSK) vermiş olduğu karar sonucu sayısı 5’ e çıktı. Hakimler ve Savcılar Kurulunun ‘Bazı Yer 1. Bölge Adli Yargı Hakimlerinin Müstemir Yetkilerinin Belirlenmesi, Yeniden İnceleme ve Tevziye İlişkin Değerlendirilmesine Yönelik 12/04/2018 tarihli ve 606 sayılı’ kararında şu ifadelere yer verildi: “Kayseri 5. Ağır Ceza Mahkemesinin 18/04/2018 tarihi itibarıyla faaliyete geçirilmesine, 18/04/2018 tarihi itibarıyla Kayseri 1 ve 3. Ağır Ceza Mahkemelerinin derdest dosya puan ortalamasının 2/3’ünün komisyon başkanlığınca hesaplanması suretiyle belirlenecek dosya puanı kadar dosyanın 5. Ağır Ceza Mahkemesi’ne tevzinden sonra (değişik işler bu sayıya dahil değildir) Kayseri 5. Ağır Ceza Mahkemesinin puanının 1 ve 3. Ağır Ceza Mahkemelerinin puan ortalamasına eşitlenmesine, bundan sonra gelecek tüm işlerin puanlama sistemi kullanılmak suretiyle 1, 3 ve 5. Ağır Ceza Mahkemelerine eşit olarak tevziine karar verildi.” Aynı zamanda 5. Ağır Ceza Mahkemesinin hakimleri de belirlendi.

Bu verilen kararın ardından 4. Ağır Ceza Mahkemesinin üyesi olan Hakim Mehmet Alan, açılan 5. Ağır Ceza Mahkemesinin Başkanlığı’na atandı. Üye Hakimliklerine ise Hakimler Çiğdem Çelik ve Gülay Kekeç Terzi atandı. Bir diğer karar ise 2. Ağır Ceza Mahkeme üyesi olan Hakim Ahmet Topal 12. Asliye Ceza Mahkeme hakimliğine, Hakim Mustafa Sekmen ise 4. Ağır Ceza Mahkemesi üye hakimliğine, hakim Bayram Günaydın 2. Ağır Ceza Mahkeme üye hakimliğine, hakim Aybige Sinmez 4. Ağır Ceza Mahkeme üye hakimliğine, Hakim Esra Türüt 2. Ağır Ceza Mahkeme üyeliğine, Hakim Güliz Nur Gül de 3. Ağır Ceza Mahkeme üye hakimliğine atandığı öğrenildi.